Sednica skupštine na autoputu

Svi odbornici gradske skupštine Leskovca će deo sednice sutra održati na autoputu kod ovog grada, izjavio je predsednik skupštine Živojin Stefanović.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2010.

11:45

Default images

On je objasnio da će odbornici svoje nezadovoljstvo zbog izmeštanja trase Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru izraziti protestom na autoputu.

Neodgovorno ponašanje države prema zahtevu Leskovca za izmenu idejnog rešenja Koridora 10, koje bi bilo jeftinije a koristi bi imalo i lokalno stavnovništvo, iznudilo je našu odluku da deo sednice bude na autoputu", kaže Stefanović.

"Problem u odnosima Leskovca s vladom postoji od sredine 2008, od kad se vode prepiske koje nije razmotrio niko, osim CIP koji je prihvatio navode naših stručnih službi i koji je ocenio da je varijanta koju Leskovac nudi ekonomična, celishodna i društveno opravdana", objasnio je on.

Stefanović upozorava da će, ako sadašnji predlog ministarstva za infrastrukturu i preduzeća Putevi Srbije ostane važeći, Koridor 10 zaobići osam naseljenih mesta i Predejane, što bi u narednih deset do dvadeset godina izazvalo iseljavanje i apsolutno pražnjenje teritorije.

"Imajući to u vidu, Leskovac ne može ovo pitanje prepustiti slučaju. Obaveza je aktuelne vlasti da pronađe rešenje koje je isplativije i za naše stanovnike opravdanije, uprkos tome što sagovornike u Republici Srbiji nemamo", rekao je on.

Stefanović ali i odbornici vladajuće većine i opozicije smatraju da je ovo "jedini način da Beograd čuje šta Leskovac traži".

“Nije ovo nikakav naš hir i nema veze sa politikom. Uostalom, u Leskovcu su na vlasti iste stranke kao i u Srbiji. Ali, Beograd mora da čuje šta to Leskovac traži i od kakve je životne važnosti za naš grad to što tražimo. A izgleda da je ovo jedini način da se vlasti Srbije osvrnu na nas", kaže on.

Stefanović, inače, očekuje da će policija zabraniti ovaj skup zbog važećih propisa, ali naglašava da će odbornici blokirati na pola sata sat regionalni put na mestu gde se on spaja sa Koridorom 10, a da je na tom mestu lako preusmeriti saobraćaj kroz Grdelicu tako da putnici neće biti ometani.

"Mi ne želimo nikoga da ometamo, ali molimo za razumevanje sve koji će tada prolaziti ovim delom autoputa, jer smo prinuđeni da ovo radimo pošto se u protekle dve godine pokazalo da nikoga nije briga za naš problem i predloge", poručuje on.

Stefanović kaže da je aktuelna vlada "dobra i uspešna", ali da "ima pojedinaca koji nisu u stanju ili ne žele da prate njenu funkcionalnost, pa nisu sposobni da saslušaju i razumeju potrebe stanovništva Leskovca i okoline”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: