SAD pomažu KBC "Dragiša Mišović"

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik uručila je bolnici "Dr Dragiša Mišović" aparat za merenje srčanog ritma - kardio monitor.

Izvor: B92

Sreda, 14.07.2010.

13:26

Default images

Ona je poručila da će SAD u rekonstrukciju te bolnice investirati više od 700 000 dolara.

"Planiranim donacijama dajemo podršku ne samo lekarima i pacijentima bolnice 'Dr Dragiša Mišović', već celom sistemu zdravstvene zaštite u Srbiji, čiji smo i mi korisnici", rekla je Vorlikova i dodala da je pomoć bolnicama ili školama najbolji način da se uzvrati zajednici u kojoj se živi.

U toku posete, Vorlikova je sa direktorom bolnice Radisavom Šćepanovićem obišla zgradu koja je oštećena u požaru, oktobra prošle godine.

Prema Šćepanovićevim rečima, rekonstrukcija glavne bolničke zgrade je počela, ali se veliko angažovanje ekipa na obnovi očekuje u septembru.

"Uradili smo projekte za sve građevinske radove koji su potrebni za rekonstrukciju bolnice, a ova donacija SAD svakako će nam mnogo pomoći u njihovoj realizaciji", dodao je Šćepanović.

U požaru, koji je izbio 24. oktobra prošle godine, potpuno je uništen poslednji sprat zgrade bolnice "Dr Dragiša Mišović" i tada je bolnica ostala bez krova, a glavna zgrada postala neupotrebljiva zbog prodiranja vode u nekoliko odeljenja.

U objektu koji je zahvaćen požarom nalazila su se odeljenja intenzivne nege, operacione sale, sterilizacija kao i koronarna jedinica, a posle požara u funkciji je ostala polovina ukupnih kapaciteta kliničko bolničkog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: