"Bošnjaci most dobrih odnosa"

Bošnjaci u Srbiji mogu biti most uspostavljanja dobrih odnosa Bosne i Hercegovine i Srbije, ocenio je predsedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Sulejman Tihić.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.06.2010.

09:25

Default images

Bošnjačko nacionalno veće u Srbiji odlučilo da dodeli Tihiću Zlatnu plaketu za izuzetan doprinos procesu vraćanja poverenja između država i naroda na Balkanu.

Takođe, tokom Tihićeve posete razgovaralo se i o uspostavljanju saradnje između državnih univerziteta u Sarajevu i Novom Pazaru.

Tihić je kao predsednik SDA u BiH obišao i sedišta SDA u Sandžaku i razgovarao i sa ministrom bez portfelja Sulejmanom Ugljaninom.

„Mi smatramo da je naš strateški interes dobri odnosti sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom. Ako imamo dobre odnose, onda možemo lakše rešavati probleme u Bosni i Hercegovini. To je jedan cilj posete, a drugi jeste da posetimo bošnjačku zajednicu, da se založimo za bošnjačku zajednicu i za njihova prava u skladu sa EU konvencijama“, rekao je Tihić.

Ministar Sulejman Ugljanin je uručio Tihiću Zlatnu plaketu za izuzetan doprinos procesu vraćanja poverenja između država i naroda na Balkanu.

„Desio se jedan raspad, nismo mogli da sprečimo, ali sada imamo volju i mogućnosti da obnovimo veze i saradnju i uspostavimo nove odnose na osnovama poverenja“, rekao je Ugljanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: