Utorak, 01.06.2010.

19:28

Deca odrasla u izolovanoj pećini

Spasilačka služba oblasti Bojaka, u centralnoj Kolumbiji, spasila je petoro dece koja su od rođenja živela izolovano od sveta u pećinama.

Izvor: Tanjug

Default images

Deca, uzrasta od osam meseci do 11 godina, pronađena su 14. maja u pećinama nedaleko od grada Turmeke, koje je iskopao njihov otac.

Kako su naveli kolumbijski mediji, mališani su bili prestravljeni pojavom ljudi, budući da su živeli sami.

"Pošto nisu imali nikakav kontakt sa spoljnim svetom, nije bilo lako izbaviti ih iz pećina i potom ih okupati. Naročito su se plašili televizije", ispričao je jedan od spasilaca.

Jedno od dece, dvogodišnja devojčica, smeštena je u bolnicu zbog neuhranjenosti, dok je četvoro ostalih mališana predato na staranje kolumbijskom Institutu za brigu o porodici.

Prema pisanju lokalne štampe, otac dece, izvesni Bernardo Kalvučo Arisa, koji je bio odsutan u trenutku spasavanja, pre nekoliko godina doživeo je tešku nesreću koja je na njega ostavila psihološke posledice.

Arisa je jedno vreme živeo u kući na porodičnom imanju u obližnjem selu, ali kada se ona srušila prešao je da živi u brdima gde je iskopao pećine u kojima su rasla njegova deca.

Kolumbijske vlasti saopštile su da nisu ušle u trag ni ocu, ni majci dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: