Zaplenjena roba bez dokumentacije

Uprava carine saopštila je da su carinici u opštini Vladičin Han, sprečili prekršaj čija je ukupna vrednost procenjena na oko 40.000 evra.

Izvor: B92

Utorak, 18.05.2010.

16:52

Default images

Carinici su robu bez dokumentacije pronašli prilikom redovne dubinske kontrole kod motela "Džep".

U kombiju šabačkih registarskih oznaka, koji se kretao iz pravca Vranja, ustanovljeno je da se nalazi velika količina robe za koju vozač nije imao dokumentaciju o plaćenim carinskim i ostalim dažbinama, kao ni potpune podatke o vlasnicima robe i njenom odredištu.

U vrećama koje su zatečene u kombiju nalazila se velika količina tekstilne robe, a u kutijama razne vrste pumpi za vodu, agregati, električna testera i garniture ključeva i alata.

Vrednost otkrivene neprijavljene robe komisijski je procenjena na oko 25.000 evra, dok je vrednost vozila u kome je roba pronađena oko 13.000 evra.

Vozilo je pod pratnjom sprovedeno do carinarnice Niš, gde je istovareno, a potom je roba prebrojana i razvrstana u prisustvu vozača Z.S. iz Vranja, koji je zaposlen kao kurir-poštar u preduzeću za transport iz Šapca.

Vozač kombija je, prema sopstvenoj izjavi, robu preuzeo u Bujanovcu i trebalo je da je istovari u centralnom magacinu jedne šabačke firme u Leskovcu.

Protiv prekršilaca (vlasnici robe, prevoznik i vozač) biće pokrenut postupak, a roba i dostavno vozilo su zadržani do okončanja istog, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: