Oduzeta imovina Šarićevog klana

Državni sekretar Slobodan Homen kaže da je Ministarstvo pravde od lica povezanih sa klanom Darka Šarića preuzelo još 6 objekata, kao i vozilo "Audi A6".

Izvor: B92

Nedelja, 16.05.2010.

14:24

Default images

Šarić je u Srbiji osumnjičen, između ostalog, za organizovanje šverca 2,2 tone kokaina i za njim je rašpisana Interpolova poternica.

Homen je precizirao da su oduzete tri porodične kuće i stan u Novom Sadu u vlasništvu Dubravke i Radovana Štrpca, kao i dva stana Josipa Šariæa, površine preko 200 metara kvadratnih.

Srpski tužilac za organizovani kriminal podigao je prošlog meseca optužnice protiv 20-člane srpsko-crnogorske grupe, predvođene Darkom Šarićem, za krijumčarenje 2,6 tona kokaina 2009. iz Južne Amerike.

"Takođe, dobili smo saglasnost istražnog sudije da se pokretne stvari koje su oduzete od Darka Šarića - iz stana na Novom Beogradu, kuće na Tatarskom brdu, kao i od povezanih lica, prodaju na akuciji, odnosno na način koji je predviđen Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela", rekao je Homen.

Prema Homenu, stručnjaci u ovom trenutku vrše procenu tih stvari, koje će najkasnije do polovine juna biti ponuđene na javnoj licitaciji.

Tačan termin prve javne prodaje, koju će organizovati Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom, biće blagovremeno objavljen, rekao je Homen.

"Verujem da će većina stvari koje budu ponuđene na javnoj licititaciji odmah naći svog kupca. Ono što ne bude prodato može još jednom biti ponuđeno na javnoj aukciji, nakon čega pokretne stvari mogu biti prodate putem neposredne pogodbe", objasnio je Homen.

Državni sekretar je podsetio da zakon predviđa da ukoliko pokretne stvari tokom godinu dana ne budu prodate, budu poklonjenje u humanitarne svrhe, odnosno iskorišćene na najbolji mogući način.

Homen je dodao i da će se ta, kao i druga do sada oduzeta imovina, koristiti za pomoć socijalno ugroženom stanovništvu, kroz finansiranje rada narodnih kuhinja i drugih potreba najsiromašnijih građana Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: