Ugovor o mostu Zemun-Borča

Ugovor o izgradnji mosta Zemun-Borča, čija je vrednost 170 miliona evra, potpisan je u Skupštini Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2010.

09:21

Default images

Radovi na izgradnji mosta će početi početkom septembra, najavila je ministarka iz Ministarstva za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović, nakon što je taj ugovor potpisala sa potpredsednikom kineske kompanije CRBC koja će graditi most Lu Šanom i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

Posle šest meseci pregovora, izgradnja kineskog mosta sada je potvrđena i na papiru. Pored mosta na Adi, Beograd će posle 35 godina čekanja moći da računa na još jedan novi most.

Most Borča -Zemun i prateći prilazni putevi u dužini od 21,5 km trebalo bi da budu završeni tokom 2013.

Ovim poslom je zadovoljan predstavnik kineske komapnije Lu Šan.

"Naša korporacija je jedna od najvećih državnih građevinskih preduzeća u Kini. Mi smo sve vreme veoma zainteresovani za projekte izgradnje infrastrukture u Srbiji i veoma cenimo ovu prvu priliku za zajednički projekat u okviru međudržavnog sporazuma. Mi ćemo dati sve od sebe i da ćemo garantovati kvalitet i rok i da na visini zadatka završimo ovaj projekat“, kaže on.

Most je deo obilaznice oko Beograda i treba da poveže Zrenjaninski i Pančevački put, ili jednostavnije zemunsku i borčansku obalu.

Umesto da se putuje sat vremena, prelazak na drugu obalu trajaće tek nekoliko minuta.

Ugovor koji je potpisan sa kineskom kompanijom vredan je 170 miliona dolara. 85 posto sredstava biće obezbeđeno iz kredita Eksim banke, dok će ostatak pokriti NIP.

Troškove eksproprijacije i tehničkih priprema finansiraće grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: