Krivična prijava protiv Vilovskog

Policija podnela krivične prijave protiv Simeona Dejana Vilovskog i Dobrivoja Tomića zbog sumnje da su izvršili kirivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Izvor: B92

Petak, 02.04.2010.

16:23

Default images

Ministar policije Ivica Dačić kaže da postoji osnovana sumnja da je Vilovski, koji je bio sekretar razrešenog vladike raško-prizrenskog Artemija, u junu 2009. automobil “Audi A4“ koje je manastir Banjska kupio za svoje potrebe za iznos od 2 475 000 dinara, prodao Tomiću za iznos od 1 000 dinara.

Vilovski je zatim u dogovoru sa Tomićem auto registrovao na njegovo ime i zadržao ga za sebe.

Prema rečima Dačića, Vilovski je takođe, 2003. godine, u ime Eparhije raško-prizrenske izadao u zakup poslovni prostor, vlasništvo crkvene opštine u Prizrenu, Albancu sa teritorije opštine Prizren, za period od tri godine unapred od 300 evra mesečno.

Od ovog lica Vilovski je ukupno uzeo 9 000 evra koje nije uplatio u blagajnu eparhije, već je novac zadržao za sebe, rekao je ministar.

Vilovski je uhapšen 11. marta u okolini Soluna, u Grčkoj, po poternici srpskog Interpola i nalazi se u ekstradicionom pritvoru.

Ministarstvo pravde Srbije je 23. marta uputilo nadležnim organima Grčke molbu za njegovo izručenje.

Viši sud u Beogradu vodi istragu protiv vlasnika građevinskog preduzeća "Rade Neimar" Predraga Subotičkog i arhimandrita Vilovskog zbog sumnje da su nezakonito prisvojili 350.000 evra namenjenih rekonstrukciji manastira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: