Autoput Paraćin-bugarska granica

Ove godine počeće pripreme za izgradnju autoputa od Paraćina, preko Zaječara, do graničnog prelaza Vrška Čuka na granici sa Bugarskom, kaže ministarka za NIP.

Izvor: B92

Sreda, 03.03.2010.

20:35

Default images

Autoput, dužine 82,1 kilometara i širine 16 metara, imao bi dve trake u jednom i dve u drugom smeru, kao i razdelnu traku, izlazne petlje, dva mosta i četiri tunela i trebalo bi da bude završen za tri godine, rekla je ministarka za NIP Verica Kalanović u Zaječaru.

Ona se u tom gradu sastala s predstavnicima Preduzeća za puteve, Direkcije za izgradnju, Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije i rukovodstvom grada Zaječara.

Okvirna vrednost ove investicije je 200 miliona evra, a finansirala bi se delom iz republičkog budžeta, a delom uz pomoć sredstava međunarodnih finansijskih institucija.

Prema rečima ministarke, autoput će biti otvorenog tipa, što znači da se putarina neće naplaćivati.

"Ovo je epohalna investicija za ovaj kraj, jer će ubrzati protok robe i turista, privući investitore i omogućiti razvoj čitave Timočke krajine ", naglasila je Kalanovićeva.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić rekao je da predstoje bilateralni razgovori s bugarskom stranom, kako bi ona izgradila autoput od Vidina do Vrške Čuke, 10 km udaljene od Zaječara.

Ničić je naglasio da je autoput od životne važnosti za Timočane i da će njegova izgradnja omogućiti privredni razvoj i zadržati stanovništvo da više ne napušta ovaj kraj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: