Poplavljena Poljoprivredna škola

Zbog otapanja snega i kiše, u Požegi je poplavljena Poljoprivredna škola. Nastava je do daljeg prekinuta.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2010.

15:25

Default images

Veštačko jezerce, koje je nastalo otapanjem snega i zbog kiše, pričinilo je veliku štetu Poljoprivrednoj školi "Ljubo Mićić“ u Požegi. Nastava je u potpunosti obustavljena, jer škola nema struje, a kanalizacija se izlila u podrumske prostorije, u kojima se nalazi učenički klub i laboratorija.

Direktor škole Milan Marinković kaže da je za štetu odgovorno JP „Železnice Srbije“.

"Oni i danas, posle rešenja, koja su dobijali, a zadnje je bilo 2006. godine, ništa nisu preduzeli da se očisti taj kanal, koji prolazi pored škole i odvodi ovu vodu. Da su oni odradili svoj posao, ne bi došlo do ove poplave“, rekao je on.

Direktor medija centra "Železnica Srbije" Nenad Stanisavljević kaže da je pre dva dana izvršeno čišćenje kanala, ali je nemoguće izboriti se sa tolikom količinom vode zbog otapanja snega i kiše. Dok rukovodstvo škole imau glavobolju kako nadoknaditi časove, među đacima je podeljeno mišljenje.

"Pa zabrinulo me zbog ovih poplava, što se dešavaju ovde, ovo je prvi put da sam ovako nešto videla. A obradovalo me što nećemo ići u školu.“

"Najviše me pogodilo to što su imali ovoliko štete u školi i prihvatio sam da im pomognem što sam mogao.“

Pored štete u samoj školi, voda je poplavila i deo ekonomije Poljoprivredne škole, na kojoj se nalaze ogledne parcele, ali i pšenica.

Razmere štete proceniće komisija, a kako će se ona nadoknaditi za sada niko nema odgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: