Novi libansko-izraelski incident

Libanska vojska saopštila je da je otvorila vatru na četiri izraelska ratna aviona koji su leteli u libanskom vazdušnom prostoru.

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2010.

20:25

Default images

Izraelski avioni često naleću teritoriju Libana u, kako se navodi u Izraelu, izviđačkim misijama. Ta nadletanja su stalni izvor napetosti između dve zemlje. Današnji incident je usledio pošto su prošle nedelje Izrael i njegovi arapski susedi razmenili oštre reči što je dodatno zateglo tenzije na Bliskom istoku.

Sirijski ministar spoljnih poslova Valid Mualem prošle nedelje je optužio Izrael da "širi atmosferu rata" u regionu pošto je izraelski ministar odbrane Ehud Barak rekao da bi posustali mirovni pregovori sa Sirijom mogli da završe u sveopštem regionalnom ratu.

Libanska vojska je danas navela u saopštenju da su njene jedinice protivvazdušnom paljbom primorale izraelske ratne avione da izađu iz vazdušnog prostora zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: