Knežević dobio funkciju u SNS-u

Novi poverenik Srpske napredne stranke za Srednjobanatski okrug je bivši funkcioner Demokratske stranke i gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2010.

13:02

Default images

Nekadašnji član predsedništva Demokartske stranke odlučio je da pređe u tabor naprednjaka, jer je, kako kaže, to nova stranka sa idejama koje on zastupa već 20 godina.

“Pa dobro, znate, u životu se ljudi menjaju. Neko se razvede od supruge, neko napusti prijatelje, neko promeni boje u fudbalu pa to nije ništa strašno, zašto bi u politici bilo strašno ako neko revidira svoj stav i priključi se nekoj drugoj političkoj stranci”, pita se Knežević.

“A ja ovde nisam revidirao nijedan svoj stav za koji se zalažem već godinama”, poručio je on.

Knežević je odgovarao i na novinasrka pitanja kako će se nositi sa političkom prošlošću sadašnjih stranačkih kolega - Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića - s obzirom da je decenijama bio na suprotnoj političkoj strani. Nekadašnji visoki funkcioner DS-a rekao je da su devedesete godine daleko da bi se u njih vraćali i da je teško naći "nekog iz devedesetih ko ima jedinstvenu liniju do sada".

Prošlost ostavimo iza sebe, rekao je Knežević, dosta se Srbija delila, gledajmo u budućnost.

Na odnose u prošlosti osvrnuo se i zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

“Mnogo mi je drago što ste pitali Kneževića šta misli o našoj prošlosti, a niste pitali nas šta mislimo o njegovoj. Kako da Vam kažem, tako se čovek lakše oseća i to je mnogo bolja stvar”, rekao je Vučić.

“Ali ono što je za nas veoma važno, čime se ponosimo i zbog čega smo razgvarali i sa Kneževićem, to je da ne bude sujete kod ljudi, da ne bude taštine nego da oni koji su sposobni dođu na određena mesta”, naveo je on.

Naprednjaci su ubeđeni da u Vojvodini imaju pobednički tim.

“Pobediti Blažića i Kneževića u Severnom i Srednjebanatskog okrugu, to je nemoguča misija za sve njih kad se skupe zajedno”, smatra Vučić.

Goran Knežević je, kako kaže, pre preslaksa u redove naprednjaka sa Tomislavom Nikolićem i Alkesandrom Vučićem razgovarao i o šteti koju stranci može da nanese sudski postupak koji smatra političkim, a koji se protiv njega vodi pred Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal.

Nakon 13 meseci provedenih u pritvoru, Knežević je, pušten da se brani sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: