Ponedeljak, 01.02.2010.

14:57

Incko pomilovao trojicu smenjenih

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ukinuo je zabranu javnog delovanja trojici bivših funkcionera, koji su ranije smenjeni sa funkcija.

Izvor: Beta

Default images

Zabrana javnog delovanja je ukinuta Ivanu Đogiću, Zvonku Prskalu i Svetozaru Aćimoviću koji su pre više godina smenjeni sa funkcija zbog podrivanja Dejtonskog sporazuma ili sumnji da su umešani u kriminal.

Đogić je obavljao funkciju šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, a Prskalo je bio šef finansijskog odeljenja u istom ministarstvu.

Oni su smenjeni odlukom visokog predstavnika 2001. godine, jer su podrivali Dejtonski sporazum.

Svetozara Aćimovića je sa mesta direktora Elektroprivrede Republike Srpske smenio tadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun u martu 2003, a kao razlog za zabranu javnog delovanja i političkog angažmana navedene su sumnje da je umešan u kriminal i loše vođenje kompanije.

Incko je u današnoj odluci zaključio da više ne postoje razlozi za zabranu njihovog rada i da ubuduće mogu obavljati zvanične, izborne ili imenovane dužnosti.

"Time se ne osporava valjanost prvobitnih odluka o smeni, niti se lica na koja se ove odluke odnose automatski vraćaju na dužnosti na kojima su bila u vreme smene", navodi se u saopštenju OHR.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: