Četvrtak, 21.01.2010.

13:04

LSV: Osuda odluke Skupštine

Liga socijaldemokrata Vojvodine osudila je odluku da se za člana Saveta Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu imenuje Dalibor Bubnjević.

Izvor: Beta

Default images

Bubnjević je "vodio i vodi marketing knjige 'Slučaj Nacionalni stroj' autora Gorana Davidovića" koji je u bekstvu od kako ga je Okružni sud u Novom Sadu osudio na godinu dana zatvora zbog raspirivanja nacionalne, verske i rasne mržnje", piše u saopštenju.

LSV je podsetila da je u toj knjizi objavljen program neregistrovane neonacističke organizacije Nacionalni stroj, čiji je Davidović bio neformalni lider.

Ta stranka je zatražila od Skupštine Vojvodine da na prvom narednom zasedanju ispravi "kardinalnu grešku" i poništi odluku o imenovanju Bubnjevića za člana Saveta Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu.

Bubnjević je bio šef marketinga zrenjaninske izdavačke kuće "Art projekat" koja je izdala knjigu "Slučaj Nacionalni stroj". Knjiga je reklamirana rečenicom: "Ispovest jednog od mladića koji su zatvarani samo zbog drugačijeg mišljenja".

Na internet stranici te izdavačke kuće (www.art-natron.com) još se reklamira knjiga "Slučaj Nacionalni stroj".

Dalibor Bubnjević je glavni i odgovorni urednik lokalnog lista "Zrenjanin". Protiv njegovog imenovanja na to mesto 2009. godine je bila i koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: