Sofija: Jatov avion prinudno sleteo

Boing 737 avio-kompanije "Jat ervejz" na relaciji Beograd-Istanbul prinudno je juče oko 18 sati sleteo u Sofiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2009.

09:30

Default images

Kako piše današnja štampa, avion sa oko sto putnika prinudno je sleteo na aerodrom u Sofiji juče oko 18 sati, nakon što je iz Beograda poleteo u 16 sati sa početnim kašnjenjem od dva sata. Prema svedočenju putnika, tokom leta odlomio se deo sa aviona i uleteo u motor koji se, nakon jakog varničenja zapalio, piše "Blic".

Kako list prenosi, pilot je upozorio na vanrednu situaciju i naložio putnicima da sednu na svoja mesta i vežu pojaseve.

U trenutku incidenta avion je bio iznad Istanbula, ali pilot zbog lošeg vremena nije hteo da sleti na taj aerodrom samo sa jednim motorom, navodi "Blic".

Posle sat vremena, avion je sleteo na posebnu pistu aerodroma u Sofiji, gde su ga dočekale desetine vatrogasnih vozila, hitna pomoć i policija.

"Večernje novosti" pišu, ne pozivajući se na izvor, da je avion na "Jat ervejza" na liniji Beograd-Istanbul sa 56 putnika prinudno sleteo na aerodrom u Sofiji zbog buke i vibracija koji su konstatovani tokom leta.

Poštujući proceduru, kapetan letelice odlučio je da se spusti na najbliži aerodrom i kontroli leta u Sofiji u 18.41 upućen je zahtev za prizemljenje, a avion je 20 minuta kasnije bezbedno sleteo, navode "Večernje novosti".

Mrkonjić: Nije bilo kvarova ni paljenja motora

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić izjavio je, povodom prinudnog sletanja “Jatovog“ aviona u Sofiju, da nikakvih kvarova ni paljenja motora nije bilo i da nema potrebe da se u medijima pravi drama oko toga.

"To je uobičajena stvar koja se dešava u vazduhu", rekao je Mrkonjić, napominjući da se razlog prinudnog sletanja aviona u prestonici Bugarske trenutno ispituje u Podkomitetu za vazdušni saobraćaj.

Mrkonjić je novinarima, na naplatnoj rampi kod Bubanj potoka prilikom predstavljanja sistema za elektronsko plaćanje putarine, rekao da je pilot “Jata“ prizemljio avion na aerodrom u Sofiji iz bezbednosnih razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: