Đilas: Prijava DSS-a - marketing

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da krivičnu prijavu koju je protiv njega podnela DSS zbog kupovine zgrade "Ineksa" smatra marketinškom pričom.

Izvor: B92

Subota, 05.12.2009.

17:36

Default images

Đilas je novinarima u Centru "Sava", gde je održana sednica Glavnog odbora Demokratske stranke, rekao da je od prvog dana na funkciji gradonačelnika insistirao na transparentnosti u trošenju državnog novca i principu da svi oni koji nezakonito troše taj novac ne mogu da budu na funkciji u Beogradu.

To je za posledicu imalo niz smena i ostavki sa važnih funkcija u gradskoj upravi i gradskim preduzećima, kazao je on, navodeći da su "neki ljudi otišli i u zatvor".

Đilas je rekao da je to sve bilo u cilju da se novac Beograđana sačuva.

"Zgradu 'Ineksa' kupili smo po tri puta nižoj ceni i izgleda da to nekome smeta", rekao je gradonačelnik i dodao da je to urađeno radi poboljšanja efikasnosti rada gradske uprave.

Đilas je naveo da će grad sa tužilaštvom maksimalno sarađivati i dodao da od tužilaštva očekuje da sa gradom sarađuje kada su u pitanju krivične prijave protiv onih koji su oštetili gradski ili opštinske budžete.

Gradonačelnik Beograda je podsetio da su neki funkcioneri DSS-a nedavno bili predmet istraga i da su neki od njih bili u pritvoru, ali da on to nikada nije želeo da komentariše, smatrajući da poslednju reč treba daju pravosudni organi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: