Subota, 05.12.2009.

01:54

DRI: Biće prekršajnih prijava

Podnećemo zahteve za prekršajne postupke, eventualne krivične prijave i zahteve za smene sa funkcija, rekao je generalni državni revozor Radoslav Sretenović.

Izvor: Politika

Default images

Povodom izjave premijera da neće biti krivičnih prijava i vesti da je on bio u vladi, Sretenović je u intervjuu za "Politiku“ negirao sumnje da je sa vladom postigao dogovor da nikoga krivično ne goni, a da se za uzvrat povećaju plate revizora i broj poslanika koji mogu pokrenuti inicijativu za razrešenje članova Saveta Državne revizorske komisije (DRI).

"Ni govora. Prvo, uradićemo naš posao kako zakoni nalažu pa svidelo to nekom ili ne. Ali, dok ga ne završimo, ne mogu da kažem da li će biti ili ne krivičnih prijava i smena", naglasio je Sretenović.

"Možda neko bude i smenjen, a možda i niko", dodao je Sretenović, napominjući da o "tome ne može biti dogovaranja".

"Drugo, nisam se sreo sa premijerom, razgovarao sam sa potpredsednikom Đelićem. Ako hoćete kompletnu istinu, u vladi smo bili zbog zahteva OEBS, odnosno uslova EU za odobrenje druge tranše bespovratne budžetske pomoći", precizirao je on.

Prema njegovim rečima, to su i izmene Zakona o državnoj revizorskoj instituciji radi usklađivanja sa evropskim standardima, kako bi se omogućilo da ova institucija zaposli dovoljno kvalitetnih kadrova.

"Uostalom, mi i ne želimo da predlagač izmena zakona bude ministarstvo već skupština, kako bi se i na taj način očuvala nezavisnost državne revizorske institucije", zaključio je Sretenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: