Đilas predstavio pomoćnike

Posle 15 meseci na poziciji gradonačelnika, Dragan Đilas je definitivno formirao tim svojih najbližih saradnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2009.

16:37

Default images

Po zakonu je predviđeno pet pomoćnika gradonačelnika, među kojima su Živorad Anđelković, Radmila Hrustanović, Aleksandar Bijelić, kao i poznati vaterpolista Aleksandar Šapić i budući gradski arhitekta Dejan Vasović.

Krug najbližih saradnika gradonačelnika Beograda danas je konačno zatvoren.

Izabrana petorka pomagaće Draganu Đilasu u realizaciji projekata u sedamnaest beogradskih opština.

Gradonačelnik ocenjuje da oni imaju dovoljno iskustva da bi bili na tim pozicijama i očekuje da će doprineti daljem razvoju Beograda.

“Aleksandar Šapić, ne zato što je spotista, nego zato što ima izuzetne organizacione sposobnosti, koji je naučio da radi u timu jer u sportu bez tima ne možete uspeti”, objasnio je Dragan Đilas.

“Dejan Vasović nam se pridružio pre par meseci, obavljao je funkciju pomoćnika, od prvog januara će uz funkciju pomoćnika stajati i crtica - gradski arhitekta i baviće se, pre svega, izgradnjom ovog grada, planiranjem, urbanizmom, ali i velikim građevinskim projektima za koje nam je čovek njegovog znanja i njegovog iskustva zaista preko potreban”, kazao je on. Aleksandar Šapić je nosilac ne samo šampionske, već i magistarske titule.

A svojim znanjem jezika i menadžerskom veštinom, kako kaže, želi da prenese pozitivne prakse iz drugih gradova sveta u Beograd, ali i obratno.

“Trudiću se, bez obzira na sve, da bilo koji zadatak budem radio, odradim maksimalno dobro, profesionalno i nadam se da ćemo svi zajedno učiniti da Beograd u budućnosti bude mnogo bolji nego što je danas”, kazao je Aleksandar Šapić.

Urbanistički poslovi, kao i izgradnja infrastrukture, energetska efikasnost i zaštita životne sredine prestonice povereni su Dejanu Vasoviću.

On je kao bivši direktor Republičke građevinske direkcije, prema rečima Đilasa, dovoljno kvalifikovan za obavljanje poslova gradskog arhitekte.

“Veliko je zadovoljstvo biti član tima gospodina Dragana Đilasa, gradonačelnika Beograda, i veliko mi je zadovoljstvo što ću imati priliku da sarađujem sa Aleksandrom Šapićem, svetskim šampionom, i nadam se da će on doprineti da mi i dalje budemo pobednički i šampionski tim”, rekao je Dejan Vasović.

U timu gradonačelnikovih saradnika neće postojati precizna podela poslova.

Izabrani pomoćnici će uz gradonačelnika rešavati sva bitna pitanja za Beograd i Beograđane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: