Protest upozorenja u školama

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije jutros su, neodržavanjem prvog časa, protestovali protiv Zakon o sistemu obrazovanja.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 16.11.2009.

12:54

Default images

U štrajku upozorenja, u organizaciji ovog sindikata, učestvovala su odeljenja u oko 400 škola, izjavio je predsednik Unije Leonardo Erdelji. Ovaj sindikat protestuje zog loših i neprimenljivih odredaba Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i započete racionalizacije bez odgovarajućeg plana i programa.

Ministar prosvete Žarko Obradović ocenio je da zahtevi Unije prosvetnih radnika Srbije nisu realni.

"Da budem iskren nisam u potpunosti ni razumeo zahteve Unije sindikata, ali mogu da kažem da njihovi zahtevi nisu realni jer ne može neko ocenjivati zakon (o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja) koji je donet pre dva, tri meseca, da li je uspešan ili je neuspešan", kazao je Obradović novinarima.

On je dodao da Ministarstvo prosvete ne može da objavi socijalni program u vezi sa racionalizacijom broja zaposlenih u obrazovanju dok se ne usvoji budžet Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: