"Fijat" postaje vlasnik "Zastave"

Potpisivanjem aneksa ugovora između "Fijata" i države Srbije, italijanska automobilska kompanija postaće vlasnik imovine kragujevačke fabrike automobila.

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2009.

19:14

Default images

Portparol preduzeća “Fijat automobili Srbija” Đuzepe Zakarija tvrdi da tačan datum potpisivanja još nije preciziran, kao ni to koji zvaničnik "Fijata" će ugovor potpisati. Zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković tvrdi da će biti potpisan najkasnije do polovine novembra.

Tačan datum kada će biti potpisan aneks ugovora sa "Fijatom", kao i termin kada će italijanski partner uplatatiti osnivački kapital još nije preciziran. Međutim, kao najverovatnija opcija se razmatra 10. novembar, ali bi krajnji rok trebalo da bude 13. Paraf dveju strana na aneks ugovora znači da "Fijat" konačno preuzima imovinu kragujevačke fabrike automobila.

Aneksom će biti definisana dinamika ulaganja dveju strana u predzeće “Fijat automobili Srbija”. Kako je najavljivano, italijanska auto-kompanija trebalo bi da investira 800, a Srbija oko 300 miliona evra. Potrparol "Fijata" Đuzepe Zakarija kaže da se pregovori o detaljima aneksa ugovora između dve strane privode kraju.

Zdravković je za B92 rekao da "Fijat" po potpisivanju aneksa planira početak izgradnje potpuno novog proizvodnog pogona u blizini Zastavine medicine rada, a uslediće i radovi na infrastrukturi. Plan za preuzimanje Zastavinih radnika već je gotovo završen.

Krajem novembra predsednik Tadić I ministar Dinkić krenuće put Torina na upoznavanje sa novim modelom automobila koji bi trebalo da počne da se proizvodi u kragujevačkoj fabrici najkasnije polovinom 2011.godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: