Ministar: Ostavka ništa ne rešava

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević odbacio je danas zahtev pojedinih političkih stranaka da podnese ostavku.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 25.10.2009.

13:22

Default images

"Ministar zdravlja u Srbiji bi mogao svakog meseca da podnese ostavku. Svakog meseca postoji neki razlog, prihvatanje nekog tereta na sopstvena pleća od nekog drugog", rekao je Milosavljević novinarima u Urgentnom centru u Beogradu i naveo da "u tom slučaju nikada ne bi bilo ministra zdravlja" u Srbiji.

Milosavljević je rekao da je "mnogo teže uhvatiti se u koštac sa problemima i rešavati ih".
Na konstataciju novinara da neke političke stranke traže njegovu ostavku i zbog hapšenja bivših rukovodilaca u beogradskom zdravstvu, ali i zbog generalnog stanja u zdravstvenom sistemu Srbije, Milosavljević je naveo da mu je noćas, kada je izbio požar u bolnici "Dragiša Mišović" u Beogradu, zbrinjavanje pacijenata bilo važnije od politike.

"Meni je noćas i jutros bilo važnije da se zbrine 300 pacijenata i da svako bude zbrinut kako zahteva njegovo zdravstveno stanje, nego da se noćas i danas bavim politikom", naveo je on.

"Svako bira ono što radi, a odgovornost ima svoje ime i prezime", poručio je Milosavljević.

Demohrišćanska stranka Srbije zatražila je od ministra zdravlja Srbije da podnese ostavku.

"Posle požara u bolnici 'Dragisa Mišović' i hapšenja direktora više znacajnih zdravstvenih ustanova DHSS smatra da ministar zdravlja treba da podnese ostavku", navedeno je u saopštenju te stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: