Ugrožen opstanak Medicinske škole

Račun Medicinske škole u Leskovcu blokiran je od maja zbog presude Trgovinskog suda da isplati preduzeću “Novogradnja” više od 70 miliona dinara duga.

Izvor: B92

Nedelja, 11.10.2009.

11:45

Default images

Posle požara 2005. godine u kom je izgorela stara škola, na osnovu dogovora tadašnjeg ministra prosvete i predsednika Opštine izgrađena je nova. Niko međutim, do danas nije uplatio novac za izgradu. Dok nadležni prebacuju odgovornost jedni na druge, zaposleni strahuju da će se najstarija mediscinska škola u ovom delu Srbije izmestiti ili čak ugasiti.

Kada je škola 2005. godine izgorela, tadašnji ministar prosvete Slobodan Vuksanović i predsednik opštine Leskovac Gojko Veličković dogovorili su se da izgradnja nove škole počne po ubrzanoj proceduri.

Tadašnji direktor škole Jovica Marinković potpisao je ugovor u ime investitora.

Od maja meseca kada je stigla nova presuda Trgovinskog suda, po kojoj dugovanja škole premašuju 70 miliona dinara, račun škole je u blokadi. U avgustu su i plate zaposlenih bile blokirane.

Predsednica samostalnog sindikata škole Marija Savić kaže da su zbog problema i straha od gubitka posla narušeni međuljudski odnosi u školi.

Direktorka škole Zorica Kastratović očekuje rešenje od lokalne samouprave i Ministarstva prosvete koji su i ugovarali izgradnju nove škole.

Ona veruje da škola neće biti ugašena ili izmeštena, iako dugovanja premašuju dvogodišnji platni fond zaposlenih.

Načelnica gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković-Ilić kaže da su dugovanja Medicinske škole veća od godišnjeg izdvajanja iz budžeta za sve leskovačke škole i da grad nikako ne može da plati ovaj iznos.

Uprkos brojnim optužbama suprotstavljene strane slažu se u jednom - da je izgradnja škole po kvadratu previše koštala, kao i da je u tom periodu isti izvođač radova bio angažovan od strane lokalne vlasti u nekoliko leskovačkih škola.

O sudbini Medicinske škole u Leskovcu odlučiće komisija koja će biti formirrana u Ministarstvu prosvete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: