Porodica živi od 11 000 dinara

Devetočlana porodica iz Titela živi od jedanaest hiljada dinara mesečno. Roditelji bez posla, deca ne idu u školu, bez struje su već tri godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2009.

01:42

Default images

Devetočlana porodica Ropa iz Titela živi od samo jedanaest hiljada dinara socijalne pomoći mesečno. Struju nemaju već tri godine, a uskoro mogu ostati i bez vode zbog neplaćenih računa.

Sedmoro dece u porodici Ropa, pored toga što nemaju osnovne uslove za život, ne mogu ni da se školuju.

Oba starija detetea su završila samo osnovnu školu jer roditelji nemaju novca da im plate dalje obrazovanje, priča otac Jovan Ropa. “Volela bih da idem u srednju školu i da završim“, kaže Aleksandra Ropa.

“Voleo bih da idem u sedmi razred i da završim školu“, kaže Zoran Ropa.

“Sin i ćerka su završili samo osnovnu školu jer ne mogu da im platim da idu u srednju. Mlađem sinu treba da platim užinu, boravak, knjige, a od 11.000 dinara ja to ne mogu da platim“, kaže Jovan Ropa.

Otac i majka nemaju stalno zaposlenje, rade sezonske poslove kako bi mogli da prežive.

“Radimo ako ima posla, skuvamo samo onoliko da bismo mogli da preživimo. Živimo dan za dan“, kaže Snežana Ropa.

I deca pomažu roditeljima. Dečaci skupljaju gvožde, dok devojčice kuvaju i čuvaju mlađu braću i sestre.

Jovan Ropa kaže da je tražio pomoć od opštine Titel, makar da im ne isključe vodu. Međutim, u opštini su mu rekli da ne mogu da pomognu jer nemaju novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: