Al Kaida odgovorna za napad

Severnoafričko krilo Al Kaide preuzelo je odgovornost za bombaški napad na francusku ambasadu u Mauritaniji, u kome je 8. avgusta poginulo troje ljudi.

Izvor: B92

Utorak, 18.08.2009.

17:48

Default images

Bombaš samoubica Abu Keida Musa al Basri bio je iz Nuakšota, saopštila je Al Kaida. "Operacija predstavlja reakciju na neprijateljstvo krstaša, predvođenih Francuskom, i njhovih agenata protiv islama i muslimana", navedeno je na veb sajtu koji koristi ta teroristička organizacija, preneo je Rojters.

Napad u Nuakšotu, glavnom gradu Mauritanije, izveden je samo tri dana pošto je Mohamed Kuld Abel Aziz položio zakletvu kao predsednik te zemlje, obećavši da će borba protiv Al Kaide biti jedan od njegovih prioriteta.

Abdel Aziz je prošle godine pučem svrgnuo prvog demokratski izabranog predsednika Mauritanije.

Francuska je osudila napad i saopštila da će se boriti protiv grupa koje pribegavaju nasilju.

Napadi Al Kaide u Mauritaniji ranije nisu bili česti, ali je severnoafričko krilo Al Kaide u junu, takođe, preuzelo odgovornost za napad vatrenim oružjem na jednog američkog humanitarca u toj zemlji, navodeći da je to bila odmazda za američke vojne operacije u Avganistanu i Pakistanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: