Ministar: Tvrdnje prvo proveriti

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević rekao je da nije dobro javno govoriti da je šesnaestomesečna beba u komi zbog grešaka lekara.

Izvor: B92

Subota, 30.05.2009.

01:11

Default images

Milosavljević kaže da se u medijima iznose tvrdnje koje tek treba proveriti. On navodi da će ceo slučaj ispitati nadležna inspekcija. U Domu zdravlja Novi Beograd izvršena je inspekcija, a biće upućena i u Dečju kliniku u Tiršovoj, zbog kasnog otkrivanja meningitisa kod šesnaestomesečne bebe.

“Ja ću moći o tome da govorim kad budem imao taj inspekcijski nadzor. Briga za majke i decu, za potomstvo u Srbiji, uvek je bilo na veoma visokom nivou. Svakog dana biste mogli da pišete o nekom od tragičnih slučajeva i da svi budemo potreseni”, kazao je Milosavljević.

“Mi smo otvoreni kao Ministarstvo zdravlja. Ništa ne sme da bude sakriveno od građana Srbije”, rekao je on.

U Ministarstvu zdravlja kažu da su u toku sve mere predviđene zakonom, a u obe ustanove biće urađen i vanredni stručni nadzor.

Roditelji devojčice tvrde da su je tri puta dovodili u Dom zdravlja na Novom Beogradu, kao i da su postavljene dve pogrešne dijagnoze.

Prve dve lekarke su, prema svedočenju roditelja, i pored visoke temperature, dete poslale kući. Tek je lekarka koja je pregledala dete tokom trećeg dolaska, dala hitan uput za Tiršovu, gde je ustanovljeno da ima meningitis.

Pedijatri iz Tiršove Nevena Maksimović Vunjak i Snežana Rsovac kažu da je šesnaestomesečna N.T. stigla u jako teškom stanju moždane smrti i da ni najsavremenije lečenje ne može da joj pomogne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: