Utorak, 05.05.2009.

13:50

Tužba zbog govora mržnje

Inicijativa mladih za ljudska prava podnela je tužbu zbog govora mržnje protiv novinara časopisa "Nova srpska politička misao" Zorana Grbića.

Izvor: FoNet

Default images

Zbog teksta Zorana Grbića objavljenog u izdanju "Nove srpske političke misli"na internetu 27. aprila, pod naslovom "Očevi, oci i maćehe Srbije", tužba je podneta i protiv glavnog i odgovornog urednika tog časopisa Đorđa Vukadinovića.

U tekstu, koji predstavlja "pokušaj odbrane književnika Dobrice Ćosića", albanski narod se omalovažava i predstavlja kulturno i civilizacijski inferiornim u odnosu na druge evropske narode, navodi se u saopštenju Inicijative mladih za ljudska prava.

Tužba je, kako se navodi, podneta na osnovu Zakona o javnom informisanju koji zabranjuje govor mržnje u javnim glasilima, a njom se traži od suda da utvrdi da je pomenuti tekst govor mržnje i da naloži autorima da tekst skinu sa internet -strane, kao i da se u budućnosti uzdrže od sličnog ponašanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: