Struja isključena u više sela

Kosovska elektroenergetska korporacija (KEK) isključila je struju u više srpskih sela i istovremeno poručila da neće tolerisati neplaćanje računa.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2009.

18:16

Default images

Električna energija je isključena u srpskim selima Prilužje i Grace u opštini Vučitrn, u Goraždevcu, u opštini Peć i Dobrotinu, Donjoj Gušterici i selu Livađe u opštini Lipljan i u Šilovu u opštini Gnjilane. U tim mestima, kako kažu njihovi predstavnici, živi više od 1.950 porodica.

Predsednik opštine Peć, koja je izmeštena u Goraždevac Miloš Dimitrijević kazao je da su predstavnici KEK-a i međunarodne zajednice Srbima u Goraždevcu ponudili da do 27. aprila potpišu sa KEK-om ugovore o načinu budućeg plaćanja utrošene struje.

On je, međutim, dodao da KEK nije poštovao taj dogovor i da su radnici KEK-a "pre isteka roka za potpisivanje ugovora došli juče i isključili struju".

Dimitrijević je ocenio da je to isključenje struje "još jedan vid pritiska na preostalih 250 srpskih domaćinastava u Goraždevcu".

Predstavnik za medije KEK-a Viktor Budzalja izjavio je agenciji Beta da radnici te korporacije struju isključuju svima koji je ne plaćaju.

Ministarka energetike Kosova Justina Široka Pulja izjavila je za Betu da je prema ranijim dogovorima već tebalo da budu potpisani ugovori o snabdevanju i o plaćanju struje.

"Mi više nemamo zašto da idemo kod njih. Srbi treba da dođu i da potpišu ugovore", kazala je ministarka i dodala da se struja isključuje i u albanskim selima u kojima se naplati manje od 30 odsto utrošene električne energije.

Načelnik Kosovskog upravnog okruga Goran Arsić rekao je da je Ministarstvo za Kosovo i Metohiju odlučilo da materijalno pomogne ugroženim srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji.

"Naše ministarstvo će u svakoj kosovskoj opštini pomoći 100 porodica sa po 1.000 dinara. Na Kosovu i Metohiji ima ukupno 29 opština, što znači da će ministarstvo pomoći 2.900 porodica", kazao je agenciji Beta Arsić.

On je naveo da će zvaničnici tog Ministarstva od ponedeljka nastaviti razgovore sa predstavnicima međunarodne zajednice kako bi se pronašlo trajno rešenja za snabdevanje i plaćanje struje u sredinama u kojima žive Srbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: