Zanijer čeka sastanak

Portparol misije Ujedinjenih nacija na Kosovu Rasel Giki rekao je da šef misije Lamberto Zanijer još čeka odgovor kosovskih institucija o održavanju sastanka.

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2009.

10:55

Default images

Portparol kosovske vlade Memli Krasnići najavljuje da od agendi predsednika i premijera Kosova zavisi kada će do susreta doći, prenosi list "Zeri". Giki je poručio da UNMIK očekuje da predsednik Fatmir Sejdiju i premijer Hašim Tači prime Zanijera u bliskoj budućnosti, iako datum još nije određen.

Prema njegovim rečima, sasvim je prihvatljivo da postoji razlika u mišljenjima.

Memli Krasnići je rekao da, ukoliko do sastanka i dođe, to će biti takav format da će predsednik i premijer Kosova biti na jednoj, a šef UNMIK-a na drugoj strani.

Prošlog petka, podsetio je Zeri, Fatmir Sejdiju je rekao da UNMIK više ne može da predstavlja Kosovo, pošto je 57 država u svetu priznalo nezavisnost i suverenitet Kosova.

"Mogu da se sretnem sa njim, nema problema. Razgovarao sa sa njim i ranije, ali sada ću mu vrlo jasno reći da UNMIK završava svoju misiju i UNMIK više ne predstavlja Kosovo", poručio je u petak Sejdiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: