Delta nudi zemljište kao garanciju

"Delta" je ponudila da, kao garanciju za gradnju trgovačkog centra u Ljubljani, založi hipoteku i 40 hektara zemljišta u Beogradu, vrednog 30 miliona evra.

Izvor: B92

Sreda, 08.04.2009.

00:32

Default images

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković sastao se u utorak u Zagrebu sa vlasnikom "Delta" holdinga, Miroslavom Miškovićem i ponovo mu produžio, za nedelju dana, rok za plaćanje ostatka novca preduzeću "Grep", koje bi trebalo da gradi sportsko-trgovački centar "Stožice" na periferiji Ljubljane.

Ovo je već treći put da Ljubljana produžava Miškoviću rok za plaćanje 19 miliona evra, posle prve uplaćene sume od 5 miliona.

"Takođe, dogovoreno je da se planirana veličina trgovačkog dela centra 'Stožice' smanji za jedan sprat garaže i oko 2.000 kvadratnih metara trgovačkog dela", rekao je Janković u Ljubljani.

Kao garanciju za ispunjavanje svojih finansijskih obaveza, "Delta" je MOL-u ponudila hipoteku na trgovački centar, a spremna je da založi 40 hektara zemljišta u Beogradu, čija je vrednost, prema Jankovićevim rečima, procenjena na 30 miliona evra, što bi po oceni banaka trebalo da bude dovoljno.

MOL još uvek nije zvanično odgovorio "Delti", ali je Janković rekao da se slaže sa Miškovićevom ponudom, zbog čega je "Delti" ponovo i produžen rok za plaćanje preostalog novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: