Sreda, 08.04.2009.

00:32

Delta nudi zemljište kao garanciju

"Delta" je ponudila da, kao garanciju za gradnju trgovačkog centra u Ljubljani, založi hipoteku i 40 hektara zemljišta u Beogradu, vrednog 30 miliona evra.

Izvor: B92

Delta nudi zemljište kao garanciju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Propali Poljoprivrednik

pre 15 godina

Sta ce jadan, kupio pola vojvodine, pa dao slovencima kao depozit. Takvi nam unistavaju poljoprivredu, ZEMLJA SELJACIMA !

Dejan

pre 15 godina

Krenulo... Nakon Boske u RS nema niti za ovo... Nista cudno. Nije nista ulagao u proizvodnju, vec samo u usluge, a one ce prve puci u ovoj krizi.

sitna riba dugo pamti

pre 15 godina

S obzirom da je tolika zemlja ogroman luksuz, koliki će mu solidarni porez naplatiti oni koji su taj porez i smislili?
Ili možda za njega ne važe pravila igre?
Dakle, ako ova naša vlada pregura do novih izbora,moraće da časti!

Mladen

pre 15 godina

Ima Mišković para. Vic je u tome da su Slovenci hteli nekako da dodju do zemlje u Beogradu. I to zemlje PKB-a. Zna se da banke prave hipoteke pod uslovom da je zemljište svojina a nije, državna je. Medjutim ako uzmete PKB dugovanja mišku, PKB zemlju...

Pera

pre 15 godina

"založi 40 hektara zemljišta u Beogradu". To je zemlja na kojoj niko ne moze da gradi trzne centre da bi mu postali konkurencija. Cela fora i jeste u tome sto je Misko pocistio sve atraktivne lokacije da stranci nebi imali GDE da grade konkurentske soping molove. Njemu nije u interesu da to rasproda. Zato i pokusava to da stavi u zalog.

(Vlast)a

pre 15 godina

Svi tajkuni koji se prisete Boga i njegovih namesnika na zemlji nemaju para ili su u velikom skripcu!Ovo nije teorijski ali jeste prakticno dokazivo.
Drzava mora da kaze da nije kupljena od Miskovica, posto njegov kapital ne zavisi od njegove sposobnosti nego od drzavne volje da mu omoguci da pravi velike pare i sa njima deli. Samo, nemojte dozvoliti da se nazovi-biznismeni dalje zaduzuju jer onda nece biti nista ni za vas ni za nas, pa ce i ovo sto zovete drzava postati nista.
Ne znam kako je nastao Karic i njegova imperija, ali sve je jasnije da su iste sluzbe koje placaju nasim parama stvaranje stranaka, patriotskog i nekog drugog nevladinog sektora, finansiraju i proizvode i ove poslovne ljude. Sve te imperije su baloni koji moraju da puknu i gradjani ce ostati bez posla. Bolje pre nego kasnije jer je neminovno. Ne volim rusku politiku, ali volim njihovu brutalnu otvorenost: tajkune smo mi stvorili i oni nama dodju toliko,a mi cemo, kad zbrinemo sebe, ponekima i pomoci, a ostali ce pod led. Niko od nasih tajkuna ne zasluzuje pomoc jer nisu poslovni ni sposobni nego samo poslusni! Licno mi ne bi smetala slovenacka zastava nasred Beograda, ali valjda je i ovaj grad a ne samo Kosovo necije srce koje od spekulanata i lopova treba braniti.

Prevodilac

pre 15 godina

Ako se Miskovic, od Nikad-nista-imao, Nista-svoje-ulozio, vrati sad na Nista-nema, je l' mozda neko finansijsko cudo? Sta je Miskovic znao on je i pravio: Kule u zraku, pescane dvorce, farbanje neba, kuce od karata, vadjenje hokus-pokus zeka iz sesira i sve u abrakadabra ekonomskom stilu. Oko njega su plesale vile (gornji slojevi drustva), a sluzilo ga je nekoliko hiljada patuljaka. Svi su bili radosni da su deo tog carstva. I sad kakav vetar krize treba da dune, pa da se Miskoviceve gore navedene gradjevine (koje stoje pod zastitom drzave) sruse?

pucav

pre 15 godina

Grad Beograd su zidali nasi cukundedovi, pradedovi i dedovi i kupovali zemlju postajali vlasnici zemlje na kojoj su zidali kuce, stanove za izzdavanje zaduzbine, fabrike radnje i sl.Dosao Tito i njegovi partizani pa to proglasili drzavnim , a sada njihovi unuci poceli da prodaju tu zemlju kao da je njihova, uzimajuci dobar deo kolaca za sebe. Veliki naslednik Tita i Slobe, Gdin Miskovic proglasi sada tu zemlju svojom pa je daje strancima za garanciju. Dragi moji sunarodnici nece se to bas tako zavrsiti. Zakon o restituciji dobara je isto tako vazan za ulazak u UE bas kao svi ostali. Zato neka nas vise ne zanovetaju belom Sengenskom vizom , jer kazu zlobnici da vsega 7% stanovnistva ima pasos, vec da se prionu na posao i pocnu da ciste kucu bas kao ribu od glave. I gdin Dacic pocne da se bavi njima , korisnim mahinacijama kako kaze Gdin Djelic za bogacenje , a ne sitnom ribom po Srbiji. A Gdin Miskovic zalozi svoju zemlju u Krusevcu a ne nasih dedova u Beogradu.

Milan

pre 15 godina

U poslednjih par nedelja sam sklon da poverujem da je Miskovic pukao tj. da nema love. Nema kesa.
Mozda to deluje smesno i neverovatno, ali...
Taj covek ima vrednu imovinu, koju je stekao za male pare raznim marifetlucima i mahinacijama i placanjima iste ispod realne trzisne vrednosti.
I sada, imovina mu vredi dve milijarde, ili koliko su porocenili, ali njemu ocigledno fali svezeg kesa da zavrsi neke stvari. Stanje je lose, jer tu zemlju sto ima sada ne moze da proda po ceni koju bi zeleo, jer zbog krize niko ne zeli da kupuje.
pa pogledajte oko cega se oni natezu... oko 19 miliona evra. Ubedjena sam da je za Miskovica sada pojam i 5 miliona kesa.

Branko

pre 15 godina

Od Deltine ekspanzije gradjani Srbije su dobili monopolsku Deltu i monopolske cene. Delta srpskim proizvodjacima duguje preko 400 miliona evra. Na produzeni rok placanja ne priznaje nikakvu kamatu. Domaci proizvodjaci, Deltini dobavljaci , nemaju nacina da se suprotstave Deltinoj tiraniji. Proizvodjaci ne mogu ocekivati da ih Drzava zastiti od monopolske samovolje Delte, jer Delta diktira rad Vlade Srbije. Za devizni dug Delte od preko 900 miliona evra je garant Drzava Srbija, odnosno poreski obveznici Srbije. Za privredu Srbije i gradjane Srbije bi bilo najvaznije da se Delta natera: 1. da smanji svoje monopolske cene2. da plati srpskim proizvodjacima dug preko roka placanja od 45 dana u iznosu od 300 miliona evra3. da bez ikakve pomoci Drzave Srbije trajno i sigurno resi pitanje svog privatnog dugaZasto Drzava , zakonskim instrumentima sa kojima raspolaze , nece: da zastiti svoje gradjane od Deltinog monopola i monopolskih cena; da zastiti domace proizvodjace tako sto ce Deltu naterati da plati robu u ugovorenom roku placanja od 45 dana; da natera Deltu da redovno otplacuje svoj privatni dug ili da deo vlasnistva prepusti svojim kreditorima;Delta parama gradjana, preko monopolskih cena, parama proizvodjaca kojima ne placa robu i novim zaduzenjima za koje ce Drzava garantovati kao sto je garantovala i dosadasnji privatni dug Delte, planira dalju ekspanziju. Miskovic svoju ekspanziju moze ostvariti samo ako tu ekspanziju finansira monopolskim cenama, neplacanjem roba i deviznim zaduzivanjima koja ce umesto njega regulisati i preuzeti Srbija, odnosno njeni poreski obveznici. Sta sa takvom Deltinom ekspanzijom dobijaju gradjani i privreda Srbije mora da odgovori Vlada Srbije, jer ona stoji iza Miskoviceve Delte.

Mr D

pre 15 godina

Ako se ne varam, jedino zemljiste koje moze da dodje u obzir je Luka Beograd, posto ne verujem da ono kod Autokomande ima 40h.
Luka je tako sramotno i jeftino prodata, da ce za ovo morati neko nekada da odgovara...

Ispod zita

pre 15 godina

I ovo ce verovatno biti oznaceno kao DRZAVNA TAJNA. Cim se nesto muti i petlja, eto nama tajnovitosti.
Sigurno ce se zakon o povracaju otete imovine poslednji naci na dnevnom redu, pre toga ce se opljackati sve sto se moze.

Deki

pre 15 godina

Imaju samo 2 mogucnosti:
1. Nek Misko razbije stek na Kipru i poplaca svoja dugovanja.
2. Ako nema para neka drzava preuzme vlasnistvo nad nedavno otetim C marketima, proda ih na tenderu drugoj trgovinskoj kuci i isplati dugovanja.

posmatrac

pre 15 godina

Koliko ja znam, kod nas ne moze da se stekne vlasnistvo na gradjevinskom zemljistu, nego samo pravo koriscenja. I to se stalno spominje kao najveci problem upravo zbog nepostojanja mogucnosti kolateralizacije.

Mada, kao sto svi znamo, za gazda Miska, kao i za druge tajkune, zakoni ne vaze.

ME

pre 15 godina

Pa zar Miskovic jos nije pukao? Ne isplacuje plate zaposlenima, ne moze da ispostuje ugovor sa Slovencima. Neka mu DS priskoci u pomoc kao sto je za Kovacevica. Svi smo mi isti zar ne?

Mirko

pre 15 godina

Sloveniju, kao i vecinu novih "tigar-zemalja" EU ocekuje nezampacena recesija! Dace Slovenci to Miskovicu i za ovih uplacenih 5 mil €. Kriza ce pogoditi celu nasu okolinu a ponajmanje nas, Bosnu, Makedoniju i Albaniju. Znate i samo zbog cega; mi manje-vise nismo ni bili u sistemu.

Mashinovodja

pre 15 godina

Šta, gazda Miško nema keša, banke (više) neće da ga "isprate", pa mora da zalaže zemlju?! C, c, c, neće to na dobro. Ne bi me začudilo uvođenje nekakvog poreza "za jačanje srpske privrede".
Osim toga, gde on to ima slobodnih 40 hektara u Beogradu vrednih 30 miladina evra? Da ne misli možda na luku Beograd?!
Što se Slovenaca tiče, siguran sam da su barem toliko pametni da znaju da im ništa neće vredeti nikakve garancije ako dođe do toga da moraju da plene Miškove nepokretnosti po Srbiji. Ovo je Srbija, dakle Miškovo bunjište, gde je Miško jedini car i jedini zakon koji važi je Miškov zakon.

Sava II

pre 15 godina

Znači da:
1. Mišković nema 30 miliona evra.

2. Slovenci hoće keš, zemljište u Beogradu ih ne interesuju.

3. Zemljište u Beogradu nije Miškovićeva očevina, vlasništvo je više nego problematično.

4. Da su banke htele ga uzmu kao hipoteku, one bi već dale kredit i ne bi ni bilo ove vesti

5. Biće ovih vesti još...

Sreten

pre 15 godina

A dok gdin Misko ne isplati pare Slovencima, svi mi koji radimo za Deltu raznorazne projekte i poslove, mozemo da se uhvatimo za usi i igramo sa fakturama koje nam ne placaju vec 6 meseci.

razmaženi radnik

pre 15 godina

Neka neko objasni Miškoviću da to zemljište u Beogradu nije njegovo, već DRŽAVNO, a da je on samo dobio pravo korišćenja. Ili će se možda zbog njega menjati zakonska regulativa? A da ne govorimo da je to zemljište, najverovatnije, nekom nacionalizovano. I onda se pitamo što se ne donosi Zakon o opštoj restituciji.

sick and tired

pre 15 godina

Ako je Miško stvarno ovako pukao, šta da kažemo mi, obični smrtnici. Ali sve nešto mi se čini da su ovo finte kako bi se dobila državna pomoć.

Dr.M.Cirovic

pre 15 godina

Slovenija nije Srbija da se radi kako ko hoce ako treba i zakoni da budu poklonjeni, ali malo je cudo da tako mala suma pravi najbogatijem tajkunu Srbije probleme, ha, da li nije pocelo jer likviditet je izgleda u pitanju, banke su zatvorile slavinu.

Vlad.

pre 15 godina

Tajkunska posla. Ako se bankari slazu da je ovo OK, zasto onda lepo ta banka ne da Delti hipotekarni kredit, a Delta lepo novac ljudima kao sto su se dogovorili? Mutna posla!

boris

pre 15 godina

Kakav gest. Pa ja sam prosto ocaran. A Slovenci su pali sa banane pa ce da kleknu i kazu HVALA O VELIKI.
Bolje da Delta objasni poreklo imovine od 1991!

Djordje

pre 15 godina

Zar vec beze? Gazda zalozio zemlju beogradjana za jedan trzni centar. Djilas se trudi da preseli rome-smetaju. Srpska istorija zavrsava, pocinje komedija.

Obavešteni

pre 15 godina

Vidi ti to; trgovačko-sportski centri. Poput onog u Gornjem Milanovcu, sa neindentifikovanim slovenačkim firmama. Na kraju od sportsko-poslovnog centra ostala sportska baraka. Poput onog vica o raspodeli stambenog prostora ispod mosta – baraka tebi, baraka meni, baraka obama. Baraku otvori lično ministar prosvete Žarko Obradović, na opšte oduševljenje meštana i na ponos Vladi Republike Serbije. Manje je bitno što je za taj spektakularni projekat spiskano par opštinskih budžeta, pa opština sada ne može da kupi ni toalet papir bez republičkog transfera. Još kad bi se od tog transfera mogao platiti i porez, istoj državi. Bi kako bi, ne prođe dugo, krete priča o ekološkoj mafiji „u gradu pod Rudnikom“, pa od gore koja se tresla, rodi se samo miš(ko). „Helios“ je svašta nešto zagađivao po Milanovcu, kao i njegova „Duga“ u Beogradu, sa atraktivnim hektarima poslovnog prostora. Oglasi se, odnekud, i BIA. Slučaj je hteo, sasvim slučajno, da ničim izazvani, baš tada, dolete u Beograd najviši predstavnici Slovenije, sa premijerom na čelu i privrednicima pride. Susret na vrhu; ledenog brega (bejahu veliki mrazevi, tih dana). I ovdašnji lokalni šerif poseti Sloveniju, u diplomatskoj misiji. I tako su oni putovali gore-dole, i tako se posećivali, prelazeći preko Hrvatske, i tako se malo razgovarali. I Šutanovac, vidimo, razvija te odnose. Mnogo mi je milo što se tako (od)nosimo sa Slovenijom. Još milije što su i oni izašli u susret našem biznismenu. Možda će vas zbuniti ovaj moj post, ali „muškarci će znati zašto“.

alo bre

pre 15 godina

odakle njemu ovolike zemlje alo bre? jel ovo feudalizam shta je ovo... jednog dana ce i zgradu da mi sruse kad se "iznenada sazna" da je vlasnik tog zemljista Veliki poglavica Misha.

ajmo pravosudje malo, jel mu svo to bogatstvo od plate? manite nas kovacevica i mishica vec jednom. NA POSAO

Srki

pre 15 godina

U Beogradu imaš 40 hektara zemlje koja vredi oko 30 miliona evra?
I neko će sad da me ubedi da je to moglo da se stekne legalnim radom?!

Srki

pre 15 godina

U Beogradu imaš 40 hektara zemlje koja vredi oko 30 miliona evra?
I neko će sad da me ubedi da je to moglo da se stekne legalnim radom?!

Sava II

pre 15 godina

Znači da:
1. Mišković nema 30 miliona evra.

2. Slovenci hoće keš, zemljište u Beogradu ih ne interesuju.

3. Zemljište u Beogradu nije Miškovićeva očevina, vlasništvo je više nego problematično.

4. Da su banke htele ga uzmu kao hipoteku, one bi već dale kredit i ne bi ni bilo ove vesti

5. Biće ovih vesti još...

alo bre

pre 15 godina

odakle njemu ovolike zemlje alo bre? jel ovo feudalizam shta je ovo... jednog dana ce i zgradu da mi sruse kad se "iznenada sazna" da je vlasnik tog zemljista Veliki poglavica Misha.

ajmo pravosudje malo, jel mu svo to bogatstvo od plate? manite nas kovacevica i mishica vec jednom. NA POSAO

boris

pre 15 godina

Kakav gest. Pa ja sam prosto ocaran. A Slovenci su pali sa banane pa ce da kleknu i kazu HVALA O VELIKI.
Bolje da Delta objasni poreklo imovine od 1991!

Sreten

pre 15 godina

A dok gdin Misko ne isplati pare Slovencima, svi mi koji radimo za Deltu raznorazne projekte i poslove, mozemo da se uhvatimo za usi i igramo sa fakturama koje nam ne placaju vec 6 meseci.

Djordje

pre 15 godina

Zar vec beze? Gazda zalozio zemlju beogradjana za jedan trzni centar. Djilas se trudi da preseli rome-smetaju. Srpska istorija zavrsava, pocinje komedija.

ME

pre 15 godina

Pa zar Miskovic jos nije pukao? Ne isplacuje plate zaposlenima, ne moze da ispostuje ugovor sa Slovencima. Neka mu DS priskoci u pomoc kao sto je za Kovacevica. Svi smo mi isti zar ne?

Mashinovodja

pre 15 godina

Šta, gazda Miško nema keša, banke (više) neće da ga "isprate", pa mora da zalaže zemlju?! C, c, c, neće to na dobro. Ne bi me začudilo uvođenje nekakvog poreza "za jačanje srpske privrede".
Osim toga, gde on to ima slobodnih 40 hektara u Beogradu vrednih 30 miladina evra? Da ne misli možda na luku Beograd?!
Što se Slovenaca tiče, siguran sam da su barem toliko pametni da znaju da im ništa neće vredeti nikakve garancije ako dođe do toga da moraju da plene Miškove nepokretnosti po Srbiji. Ovo je Srbija, dakle Miškovo bunjište, gde je Miško jedini car i jedini zakon koji važi je Miškov zakon.

Deki

pre 15 godina

Imaju samo 2 mogucnosti:
1. Nek Misko razbije stek na Kipru i poplaca svoja dugovanja.
2. Ako nema para neka drzava preuzme vlasnistvo nad nedavno otetim C marketima, proda ih na tenderu drugoj trgovinskoj kuci i isplati dugovanja.

Dr.M.Cirovic

pre 15 godina

Slovenija nije Srbija da se radi kako ko hoce ako treba i zakoni da budu poklonjeni, ali malo je cudo da tako mala suma pravi najbogatijem tajkunu Srbije probleme, ha, da li nije pocelo jer likviditet je izgleda u pitanju, banke su zatvorile slavinu.

razmaženi radnik

pre 15 godina

Neka neko objasni Miškoviću da to zemljište u Beogradu nije njegovo, već DRŽAVNO, a da je on samo dobio pravo korišćenja. Ili će se možda zbog njega menjati zakonska regulativa? A da ne govorimo da je to zemljište, najverovatnije, nekom nacionalizovano. I onda se pitamo što se ne donosi Zakon o opštoj restituciji.

posmatrac

pre 15 godina

Koliko ja znam, kod nas ne moze da se stekne vlasnistvo na gradjevinskom zemljistu, nego samo pravo koriscenja. I to se stalno spominje kao najveci problem upravo zbog nepostojanja mogucnosti kolateralizacije.

Mada, kao sto svi znamo, za gazda Miska, kao i za druge tajkune, zakoni ne vaze.

Vlad.

pre 15 godina

Tajkunska posla. Ako se bankari slazu da je ovo OK, zasto onda lepo ta banka ne da Delti hipotekarni kredit, a Delta lepo novac ljudima kao sto su se dogovorili? Mutna posla!

Mr D

pre 15 godina

Ako se ne varam, jedino zemljiste koje moze da dodje u obzir je Luka Beograd, posto ne verujem da ono kod Autokomande ima 40h.
Luka je tako sramotno i jeftino prodata, da ce za ovo morati neko nekada da odgovara...

Obavešteni

pre 15 godina

Vidi ti to; trgovačko-sportski centri. Poput onog u Gornjem Milanovcu, sa neindentifikovanim slovenačkim firmama. Na kraju od sportsko-poslovnog centra ostala sportska baraka. Poput onog vica o raspodeli stambenog prostora ispod mosta – baraka tebi, baraka meni, baraka obama. Baraku otvori lično ministar prosvete Žarko Obradović, na opšte oduševljenje meštana i na ponos Vladi Republike Serbije. Manje je bitno što je za taj spektakularni projekat spiskano par opštinskih budžeta, pa opština sada ne može da kupi ni toalet papir bez republičkog transfera. Još kad bi se od tog transfera mogao platiti i porez, istoj državi. Bi kako bi, ne prođe dugo, krete priča o ekološkoj mafiji „u gradu pod Rudnikom“, pa od gore koja se tresla, rodi se samo miš(ko). „Helios“ je svašta nešto zagađivao po Milanovcu, kao i njegova „Duga“ u Beogradu, sa atraktivnim hektarima poslovnog prostora. Oglasi se, odnekud, i BIA. Slučaj je hteo, sasvim slučajno, da ničim izazvani, baš tada, dolete u Beograd najviši predstavnici Slovenije, sa premijerom na čelu i privrednicima pride. Susret na vrhu; ledenog brega (bejahu veliki mrazevi, tih dana). I ovdašnji lokalni šerif poseti Sloveniju, u diplomatskoj misiji. I tako su oni putovali gore-dole, i tako se posećivali, prelazeći preko Hrvatske, i tako se malo razgovarali. I Šutanovac, vidimo, razvija te odnose. Mnogo mi je milo što se tako (od)nosimo sa Slovenijom. Još milije što su i oni izašli u susret našem biznismenu. Možda će vas zbuniti ovaj moj post, ali „muškarci će znati zašto“.

Branko

pre 15 godina

Od Deltine ekspanzije gradjani Srbije su dobili monopolsku Deltu i monopolske cene. Delta srpskim proizvodjacima duguje preko 400 miliona evra. Na produzeni rok placanja ne priznaje nikakvu kamatu. Domaci proizvodjaci, Deltini dobavljaci , nemaju nacina da se suprotstave Deltinoj tiraniji. Proizvodjaci ne mogu ocekivati da ih Drzava zastiti od monopolske samovolje Delte, jer Delta diktira rad Vlade Srbije. Za devizni dug Delte od preko 900 miliona evra je garant Drzava Srbija, odnosno poreski obveznici Srbije. Za privredu Srbije i gradjane Srbije bi bilo najvaznije da se Delta natera: 1. da smanji svoje monopolske cene2. da plati srpskim proizvodjacima dug preko roka placanja od 45 dana u iznosu od 300 miliona evra3. da bez ikakve pomoci Drzave Srbije trajno i sigurno resi pitanje svog privatnog dugaZasto Drzava , zakonskim instrumentima sa kojima raspolaze , nece: da zastiti svoje gradjane od Deltinog monopola i monopolskih cena; da zastiti domace proizvodjace tako sto ce Deltu naterati da plati robu u ugovorenom roku placanja od 45 dana; da natera Deltu da redovno otplacuje svoj privatni dug ili da deo vlasnistva prepusti svojim kreditorima;Delta parama gradjana, preko monopolskih cena, parama proizvodjaca kojima ne placa robu i novim zaduzenjima za koje ce Drzava garantovati kao sto je garantovala i dosadasnji privatni dug Delte, planira dalju ekspanziju. Miskovic svoju ekspanziju moze ostvariti samo ako tu ekspanziju finansira monopolskim cenama, neplacanjem roba i deviznim zaduzivanjima koja ce umesto njega regulisati i preuzeti Srbija, odnosno njeni poreski obveznici. Sta sa takvom Deltinom ekspanzijom dobijaju gradjani i privreda Srbije mora da odgovori Vlada Srbije, jer ona stoji iza Miskoviceve Delte.

sick and tired

pre 15 godina

Ako je Miško stvarno ovako pukao, šta da kažemo mi, obični smrtnici. Ali sve nešto mi se čini da su ovo finte kako bi se dobila državna pomoć.

Milan

pre 15 godina

U poslednjih par nedelja sam sklon da poverujem da je Miskovic pukao tj. da nema love. Nema kesa.
Mozda to deluje smesno i neverovatno, ali...
Taj covek ima vrednu imovinu, koju je stekao za male pare raznim marifetlucima i mahinacijama i placanjima iste ispod realne trzisne vrednosti.
I sada, imovina mu vredi dve milijarde, ili koliko su porocenili, ali njemu ocigledno fali svezeg kesa da zavrsi neke stvari. Stanje je lose, jer tu zemlju sto ima sada ne moze da proda po ceni koju bi zeleo, jer zbog krize niko ne zeli da kupuje.
pa pogledajte oko cega se oni natezu... oko 19 miliona evra. Ubedjena sam da je za Miskovica sada pojam i 5 miliona kesa.

pucav

pre 15 godina

Grad Beograd su zidali nasi cukundedovi, pradedovi i dedovi i kupovali zemlju postajali vlasnici zemlje na kojoj su zidali kuce, stanove za izzdavanje zaduzbine, fabrike radnje i sl.Dosao Tito i njegovi partizani pa to proglasili drzavnim , a sada njihovi unuci poceli da prodaju tu zemlju kao da je njihova, uzimajuci dobar deo kolaca za sebe. Veliki naslednik Tita i Slobe, Gdin Miskovic proglasi sada tu zemlju svojom pa je daje strancima za garanciju. Dragi moji sunarodnici nece se to bas tako zavrsiti. Zakon o restituciji dobara je isto tako vazan za ulazak u UE bas kao svi ostali. Zato neka nas vise ne zanovetaju belom Sengenskom vizom , jer kazu zlobnici da vsega 7% stanovnistva ima pasos, vec da se prionu na posao i pocnu da ciste kucu bas kao ribu od glave. I gdin Dacic pocne da se bavi njima , korisnim mahinacijama kako kaze Gdin Djelic za bogacenje , a ne sitnom ribom po Srbiji. A Gdin Miskovic zalozi svoju zemlju u Krusevcu a ne nasih dedova u Beogradu.

Ispod zita

pre 15 godina

I ovo ce verovatno biti oznaceno kao DRZAVNA TAJNA. Cim se nesto muti i petlja, eto nama tajnovitosti.
Sigurno ce se zakon o povracaju otete imovine poslednji naci na dnevnom redu, pre toga ce se opljackati sve sto se moze.

Mirko

pre 15 godina

Sloveniju, kao i vecinu novih "tigar-zemalja" EU ocekuje nezampacena recesija! Dace Slovenci to Miskovicu i za ovih uplacenih 5 mil €. Kriza ce pogoditi celu nasu okolinu a ponajmanje nas, Bosnu, Makedoniju i Albaniju. Znate i samo zbog cega; mi manje-vise nismo ni bili u sistemu.

Prevodilac

pre 15 godina

Ako se Miskovic, od Nikad-nista-imao, Nista-svoje-ulozio, vrati sad na Nista-nema, je l' mozda neko finansijsko cudo? Sta je Miskovic znao on je i pravio: Kule u zraku, pescane dvorce, farbanje neba, kuce od karata, vadjenje hokus-pokus zeka iz sesira i sve u abrakadabra ekonomskom stilu. Oko njega su plesale vile (gornji slojevi drustva), a sluzilo ga je nekoliko hiljada patuljaka. Svi su bili radosni da su deo tog carstva. I sad kakav vetar krize treba da dune, pa da se Miskoviceve gore navedene gradjevine (koje stoje pod zastitom drzave) sruse?

(Vlast)a

pre 15 godina

Svi tajkuni koji se prisete Boga i njegovih namesnika na zemlji nemaju para ili su u velikom skripcu!Ovo nije teorijski ali jeste prakticno dokazivo.
Drzava mora da kaze da nije kupljena od Miskovica, posto njegov kapital ne zavisi od njegove sposobnosti nego od drzavne volje da mu omoguci da pravi velike pare i sa njima deli. Samo, nemojte dozvoliti da se nazovi-biznismeni dalje zaduzuju jer onda nece biti nista ni za vas ni za nas, pa ce i ovo sto zovete drzava postati nista.
Ne znam kako je nastao Karic i njegova imperija, ali sve je jasnije da su iste sluzbe koje placaju nasim parama stvaranje stranaka, patriotskog i nekog drugog nevladinog sektora, finansiraju i proizvode i ove poslovne ljude. Sve te imperije su baloni koji moraju da puknu i gradjani ce ostati bez posla. Bolje pre nego kasnije jer je neminovno. Ne volim rusku politiku, ali volim njihovu brutalnu otvorenost: tajkune smo mi stvorili i oni nama dodju toliko,a mi cemo, kad zbrinemo sebe, ponekima i pomoci, a ostali ce pod led. Niko od nasih tajkuna ne zasluzuje pomoc jer nisu poslovni ni sposobni nego samo poslusni! Licno mi ne bi smetala slovenacka zastava nasred Beograda, ali valjda je i ovaj grad a ne samo Kosovo necije srce koje od spekulanata i lopova treba braniti.

Mladen

pre 15 godina

Ima Mišković para. Vic je u tome da su Slovenci hteli nekako da dodju do zemlje u Beogradu. I to zemlje PKB-a. Zna se da banke prave hipoteke pod uslovom da je zemljište svojina a nije, državna je. Medjutim ako uzmete PKB dugovanja mišku, PKB zemlju...

Dejan

pre 15 godina

Krenulo... Nakon Boske u RS nema niti za ovo... Nista cudno. Nije nista ulagao u proizvodnju, vec samo u usluge, a one ce prve puci u ovoj krizi.

Propali Poljoprivrednik

pre 15 godina

Sta ce jadan, kupio pola vojvodine, pa dao slovencima kao depozit. Takvi nam unistavaju poljoprivredu, ZEMLJA SELJACIMA !

Pera

pre 15 godina

"založi 40 hektara zemljišta u Beogradu". To je zemlja na kojoj niko ne moze da gradi trzne centre da bi mu postali konkurencija. Cela fora i jeste u tome sto je Misko pocistio sve atraktivne lokacije da stranci nebi imali GDE da grade konkurentske soping molove. Njemu nije u interesu da to rasproda. Zato i pokusava to da stavi u zalog.

sitna riba dugo pamti

pre 15 godina

S obzirom da je tolika zemlja ogroman luksuz, koliki će mu solidarni porez naplatiti oni koji su taj porez i smislili?
Ili možda za njega ne važe pravila igre?
Dakle, ako ova naša vlada pregura do novih izbora,moraće da časti!

Mirko

pre 15 godina

Sloveniju, kao i vecinu novih "tigar-zemalja" EU ocekuje nezampacena recesija! Dace Slovenci to Miskovicu i za ovih uplacenih 5 mil €. Kriza ce pogoditi celu nasu okolinu a ponajmanje nas, Bosnu, Makedoniju i Albaniju. Znate i samo zbog cega; mi manje-vise nismo ni bili u sistemu.

Srki

pre 15 godina

U Beogradu imaš 40 hektara zemlje koja vredi oko 30 miliona evra?
I neko će sad da me ubedi da je to moglo da se stekne legalnim radom?!

alo bre

pre 15 godina

odakle njemu ovolike zemlje alo bre? jel ovo feudalizam shta je ovo... jednog dana ce i zgradu da mi sruse kad se "iznenada sazna" da je vlasnik tog zemljista Veliki poglavica Misha.

ajmo pravosudje malo, jel mu svo to bogatstvo od plate? manite nas kovacevica i mishica vec jednom. NA POSAO

Djordje

pre 15 godina

Zar vec beze? Gazda zalozio zemlju beogradjana za jedan trzni centar. Djilas se trudi da preseli rome-smetaju. Srpska istorija zavrsava, pocinje komedija.

Obavešteni

pre 15 godina

Vidi ti to; trgovačko-sportski centri. Poput onog u Gornjem Milanovcu, sa neindentifikovanim slovenačkim firmama. Na kraju od sportsko-poslovnog centra ostala sportska baraka. Poput onog vica o raspodeli stambenog prostora ispod mosta – baraka tebi, baraka meni, baraka obama. Baraku otvori lično ministar prosvete Žarko Obradović, na opšte oduševljenje meštana i na ponos Vladi Republike Serbije. Manje je bitno što je za taj spektakularni projekat spiskano par opštinskih budžeta, pa opština sada ne može da kupi ni toalet papir bez republičkog transfera. Još kad bi se od tog transfera mogao platiti i porez, istoj državi. Bi kako bi, ne prođe dugo, krete priča o ekološkoj mafiji „u gradu pod Rudnikom“, pa od gore koja se tresla, rodi se samo miš(ko). „Helios“ je svašta nešto zagađivao po Milanovcu, kao i njegova „Duga“ u Beogradu, sa atraktivnim hektarima poslovnog prostora. Oglasi se, odnekud, i BIA. Slučaj je hteo, sasvim slučajno, da ničim izazvani, baš tada, dolete u Beograd najviši predstavnici Slovenije, sa premijerom na čelu i privrednicima pride. Susret na vrhu; ledenog brega (bejahu veliki mrazevi, tih dana). I ovdašnji lokalni šerif poseti Sloveniju, u diplomatskoj misiji. I tako su oni putovali gore-dole, i tako se posećivali, prelazeći preko Hrvatske, i tako se malo razgovarali. I Šutanovac, vidimo, razvija te odnose. Mnogo mi je milo što se tako (od)nosimo sa Slovenijom. Još milije što su i oni izašli u susret našem biznismenu. Možda će vas zbuniti ovaj moj post, ali „muškarci će znati zašto“.

boris

pre 15 godina

Kakav gest. Pa ja sam prosto ocaran. A Slovenci su pali sa banane pa ce da kleknu i kazu HVALA O VELIKI.
Bolje da Delta objasni poreklo imovine od 1991!

sick and tired

pre 15 godina

Ako je Miško stvarno ovako pukao, šta da kažemo mi, obični smrtnici. Ali sve nešto mi se čini da su ovo finte kako bi se dobila državna pomoć.

Sava II

pre 15 godina

Znači da:
1. Mišković nema 30 miliona evra.

2. Slovenci hoće keš, zemljište u Beogradu ih ne interesuju.

3. Zemljište u Beogradu nije Miškovićeva očevina, vlasništvo je više nego problematično.

4. Da su banke htele ga uzmu kao hipoteku, one bi već dale kredit i ne bi ni bilo ove vesti

5. Biće ovih vesti još...

Sreten

pre 15 godina

A dok gdin Misko ne isplati pare Slovencima, svi mi koji radimo za Deltu raznorazne projekte i poslove, mozemo da se uhvatimo za usi i igramo sa fakturama koje nam ne placaju vec 6 meseci.

ME

pre 15 godina

Pa zar Miskovic jos nije pukao? Ne isplacuje plate zaposlenima, ne moze da ispostuje ugovor sa Slovencima. Neka mu DS priskoci u pomoc kao sto je za Kovacevica. Svi smo mi isti zar ne?

Dr.M.Cirovic

pre 15 godina

Slovenija nije Srbija da se radi kako ko hoce ako treba i zakoni da budu poklonjeni, ali malo je cudo da tako mala suma pravi najbogatijem tajkunu Srbije probleme, ha, da li nije pocelo jer likviditet je izgleda u pitanju, banke su zatvorile slavinu.

razmaženi radnik

pre 15 godina

Neka neko objasni Miškoviću da to zemljište u Beogradu nije njegovo, već DRŽAVNO, a da je on samo dobio pravo korišćenja. Ili će se možda zbog njega menjati zakonska regulativa? A da ne govorimo da je to zemljište, najverovatnije, nekom nacionalizovano. I onda se pitamo što se ne donosi Zakon o opštoj restituciji.

Vlad.

pre 15 godina

Tajkunska posla. Ako se bankari slazu da je ovo OK, zasto onda lepo ta banka ne da Delti hipotekarni kredit, a Delta lepo novac ljudima kao sto su se dogovorili? Mutna posla!

Mashinovodja

pre 15 godina

Šta, gazda Miško nema keša, banke (više) neće da ga "isprate", pa mora da zalaže zemlju?! C, c, c, neće to na dobro. Ne bi me začudilo uvođenje nekakvog poreza "za jačanje srpske privrede".
Osim toga, gde on to ima slobodnih 40 hektara u Beogradu vrednih 30 miladina evra? Da ne misli možda na luku Beograd?!
Što se Slovenaca tiče, siguran sam da su barem toliko pametni da znaju da im ništa neće vredeti nikakve garancije ako dođe do toga da moraju da plene Miškove nepokretnosti po Srbiji. Ovo je Srbija, dakle Miškovo bunjište, gde je Miško jedini car i jedini zakon koji važi je Miškov zakon.

posmatrac

pre 15 godina

Koliko ja znam, kod nas ne moze da se stekne vlasnistvo na gradjevinskom zemljistu, nego samo pravo koriscenja. I to se stalno spominje kao najveci problem upravo zbog nepostojanja mogucnosti kolateralizacije.

Mada, kao sto svi znamo, za gazda Miska, kao i za druge tajkune, zakoni ne vaze.

Ispod zita

pre 15 godina

I ovo ce verovatno biti oznaceno kao DRZAVNA TAJNA. Cim se nesto muti i petlja, eto nama tajnovitosti.
Sigurno ce se zakon o povracaju otete imovine poslednji naci na dnevnom redu, pre toga ce se opljackati sve sto se moze.

Deki

pre 15 godina

Imaju samo 2 mogucnosti:
1. Nek Misko razbije stek na Kipru i poplaca svoja dugovanja.
2. Ako nema para neka drzava preuzme vlasnistvo nad nedavno otetim C marketima, proda ih na tenderu drugoj trgovinskoj kuci i isplati dugovanja.

Mr D

pre 15 godina

Ako se ne varam, jedino zemljiste koje moze da dodje u obzir je Luka Beograd, posto ne verujem da ono kod Autokomande ima 40h.
Luka je tako sramotno i jeftino prodata, da ce za ovo morati neko nekada da odgovara...

Branko

pre 15 godina

Od Deltine ekspanzije gradjani Srbije su dobili monopolsku Deltu i monopolske cene. Delta srpskim proizvodjacima duguje preko 400 miliona evra. Na produzeni rok placanja ne priznaje nikakvu kamatu. Domaci proizvodjaci, Deltini dobavljaci , nemaju nacina da se suprotstave Deltinoj tiraniji. Proizvodjaci ne mogu ocekivati da ih Drzava zastiti od monopolske samovolje Delte, jer Delta diktira rad Vlade Srbije. Za devizni dug Delte od preko 900 miliona evra je garant Drzava Srbija, odnosno poreski obveznici Srbije. Za privredu Srbije i gradjane Srbije bi bilo najvaznije da se Delta natera: 1. da smanji svoje monopolske cene2. da plati srpskim proizvodjacima dug preko roka placanja od 45 dana u iznosu od 300 miliona evra3. da bez ikakve pomoci Drzave Srbije trajno i sigurno resi pitanje svog privatnog dugaZasto Drzava , zakonskim instrumentima sa kojima raspolaze , nece: da zastiti svoje gradjane od Deltinog monopola i monopolskih cena; da zastiti domace proizvodjace tako sto ce Deltu naterati da plati robu u ugovorenom roku placanja od 45 dana; da natera Deltu da redovno otplacuje svoj privatni dug ili da deo vlasnistva prepusti svojim kreditorima;Delta parama gradjana, preko monopolskih cena, parama proizvodjaca kojima ne placa robu i novim zaduzenjima za koje ce Drzava garantovati kao sto je garantovala i dosadasnji privatni dug Delte, planira dalju ekspanziju. Miskovic svoju ekspanziju moze ostvariti samo ako tu ekspanziju finansira monopolskim cenama, neplacanjem roba i deviznim zaduzivanjima koja ce umesto njega regulisati i preuzeti Srbija, odnosno njeni poreski obveznici. Sta sa takvom Deltinom ekspanzijom dobijaju gradjani i privreda Srbije mora da odgovori Vlada Srbije, jer ona stoji iza Miskoviceve Delte.

Milan

pre 15 godina

U poslednjih par nedelja sam sklon da poverujem da je Miskovic pukao tj. da nema love. Nema kesa.
Mozda to deluje smesno i neverovatno, ali...
Taj covek ima vrednu imovinu, koju je stekao za male pare raznim marifetlucima i mahinacijama i placanjima iste ispod realne trzisne vrednosti.
I sada, imovina mu vredi dve milijarde, ili koliko su porocenili, ali njemu ocigledno fali svezeg kesa da zavrsi neke stvari. Stanje je lose, jer tu zemlju sto ima sada ne moze da proda po ceni koju bi zeleo, jer zbog krize niko ne zeli da kupuje.
pa pogledajte oko cega se oni natezu... oko 19 miliona evra. Ubedjena sam da je za Miskovica sada pojam i 5 miliona kesa.

pucav

pre 15 godina

Grad Beograd su zidali nasi cukundedovi, pradedovi i dedovi i kupovali zemlju postajali vlasnici zemlje na kojoj su zidali kuce, stanove za izzdavanje zaduzbine, fabrike radnje i sl.Dosao Tito i njegovi partizani pa to proglasili drzavnim , a sada njihovi unuci poceli da prodaju tu zemlju kao da je njihova, uzimajuci dobar deo kolaca za sebe. Veliki naslednik Tita i Slobe, Gdin Miskovic proglasi sada tu zemlju svojom pa je daje strancima za garanciju. Dragi moji sunarodnici nece se to bas tako zavrsiti. Zakon o restituciji dobara je isto tako vazan za ulazak u UE bas kao svi ostali. Zato neka nas vise ne zanovetaju belom Sengenskom vizom , jer kazu zlobnici da vsega 7% stanovnistva ima pasos, vec da se prionu na posao i pocnu da ciste kucu bas kao ribu od glave. I gdin Dacic pocne da se bavi njima , korisnim mahinacijama kako kaze Gdin Djelic za bogacenje , a ne sitnom ribom po Srbiji. A Gdin Miskovic zalozi svoju zemlju u Krusevcu a ne nasih dedova u Beogradu.

Prevodilac

pre 15 godina

Ako se Miskovic, od Nikad-nista-imao, Nista-svoje-ulozio, vrati sad na Nista-nema, je l' mozda neko finansijsko cudo? Sta je Miskovic znao on je i pravio: Kule u zraku, pescane dvorce, farbanje neba, kuce od karata, vadjenje hokus-pokus zeka iz sesira i sve u abrakadabra ekonomskom stilu. Oko njega su plesale vile (gornji slojevi drustva), a sluzilo ga je nekoliko hiljada patuljaka. Svi su bili radosni da su deo tog carstva. I sad kakav vetar krize treba da dune, pa da se Miskoviceve gore navedene gradjevine (koje stoje pod zastitom drzave) sruse?

(Vlast)a

pre 15 godina

Svi tajkuni koji se prisete Boga i njegovih namesnika na zemlji nemaju para ili su u velikom skripcu!Ovo nije teorijski ali jeste prakticno dokazivo.
Drzava mora da kaze da nije kupljena od Miskovica, posto njegov kapital ne zavisi od njegove sposobnosti nego od drzavne volje da mu omoguci da pravi velike pare i sa njima deli. Samo, nemojte dozvoliti da se nazovi-biznismeni dalje zaduzuju jer onda nece biti nista ni za vas ni za nas, pa ce i ovo sto zovete drzava postati nista.
Ne znam kako je nastao Karic i njegova imperija, ali sve je jasnije da su iste sluzbe koje placaju nasim parama stvaranje stranaka, patriotskog i nekog drugog nevladinog sektora, finansiraju i proizvode i ove poslovne ljude. Sve te imperije su baloni koji moraju da puknu i gradjani ce ostati bez posla. Bolje pre nego kasnije jer je neminovno. Ne volim rusku politiku, ali volim njihovu brutalnu otvorenost: tajkune smo mi stvorili i oni nama dodju toliko,a mi cemo, kad zbrinemo sebe, ponekima i pomoci, a ostali ce pod led. Niko od nasih tajkuna ne zasluzuje pomoc jer nisu poslovni ni sposobni nego samo poslusni! Licno mi ne bi smetala slovenacka zastava nasred Beograda, ali valjda je i ovaj grad a ne samo Kosovo necije srce koje od spekulanata i lopova treba braniti.

Pera

pre 15 godina

"založi 40 hektara zemljišta u Beogradu". To je zemlja na kojoj niko ne moze da gradi trzne centre da bi mu postali konkurencija. Cela fora i jeste u tome sto je Misko pocistio sve atraktivne lokacije da stranci nebi imali GDE da grade konkurentske soping molove. Njemu nije u interesu da to rasproda. Zato i pokusava to da stavi u zalog.

sitna riba dugo pamti

pre 15 godina

S obzirom da je tolika zemlja ogroman luksuz, koliki će mu solidarni porez naplatiti oni koji su taj porez i smislili?
Ili možda za njega ne važe pravila igre?
Dakle, ako ova naša vlada pregura do novih izbora,moraće da časti!

Mladen

pre 15 godina

Ima Mišković para. Vic je u tome da su Slovenci hteli nekako da dodju do zemlje u Beogradu. I to zemlje PKB-a. Zna se da banke prave hipoteke pod uslovom da je zemljište svojina a nije, državna je. Medjutim ako uzmete PKB dugovanja mišku, PKB zemlju...

Dejan

pre 15 godina

Krenulo... Nakon Boske u RS nema niti za ovo... Nista cudno. Nije nista ulagao u proizvodnju, vec samo u usluge, a one ce prve puci u ovoj krizi.

Propali Poljoprivrednik

pre 15 godina

Sta ce jadan, kupio pola vojvodine, pa dao slovencima kao depozit. Takvi nam unistavaju poljoprivredu, ZEMLJA SELJACIMA !