Dačić posetio ranjenog policajca

Ministar Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović posetili su policajca Darka Vulića koji je juče ranjen u akciji sprečavanja iznude u Novom Sadu.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 29.03.2009.

15:57

Default images

Ministar policije je prilikom posete izjavio da je policijski posao tezak i stalno pod budnim okom javnosti. Dačić je kazao da svi oni policajci koji prekorače svoja ovlašćenja treba da odgovaraju ali da isto tako upućuje protest zato što nijedan osumnjičeni za napad na policajca u sudskim procesima kao sankciju nije dobio zatvorsku kaznu.

Da podsetimo policajac Darko Vulić ranjen je u stomak prilikom hapšenja osumnjičenog za krivično delo ucene Elvira J.

Osumnjičeni je ubo policajca ispod slezine u trenutku kada je policajac krenuo da ga uhapsi, nakon čega je osumnjičeni savladan.

Ranjen policajac je odmah prevežen u Klinički centar Vojvodine gde mu je ukazana pomoć nakon čega je Darko Vulić pušten kući na lečenje.

"Od 1990. poginulo 800 policajaca"

Dačić je danas u Novom Sadu izjavio da je od 1990. godine oko 800 policajaca izgubilo život obavljajući dužnost u borbi protiv kriminala i u toku održavanja javnog reda i mira.

"Ne tražimo nikakav specijalan tretman, ali protestujemo zbog toga što od 1992. godine niko ko je optužen za napad na službeno lice nije dobio kaznu zatvora. Sve su to bile uslovne kazne", izjavio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: