Protest zbog isključenja struje

Više stotina Srba iz Šilova u blizini Gnjilana protestovalo je, tražeći da Kosovska elektroenergetska korporacija pusti struju koja je isključena pre šest dana.

Izvor: B92, Beta

Subota, 07.03.2009.

16:13

Default images

Srbima iz Šilova priključili su se i sunarodnici iz okolnih sela, a protest je održan na ulazu u Šilovo, pored magistralnog puta Gnjilane-Bujanovac. Predsednik mesnog odbora Šilova Aleksandar Petrović rekao je da su okupljeni pokušali da blokiraju magistralni put, ali da su ih specijalne jedinice Kosovske polcije sprečile u tome.

"Od blokade puta nećemo odustati, jer je to jedini način da skrenemo pažnju političara da nam je već šesti dan isključena struja, da smo u očajnoj situaciji, da ljudi bacaju hranu iz zamrzivača, a fiksni telefoni više ne rade, jer su se akumulatori istrošili", rekao je Petrović.

Apel iz Prilužja i Vučitrna

Predstavnici sela Prilužja i opštine Vučitrn apelovali su na vlasti u Beogradu da započnu razgovore sa nadležnim na Kosovu i učine sve kako bi se srpskoj zajednici na Kosovu obezbedila električna energija.

U Pirlužju, u kome živi oko 3.000 Srba, danas šesti dan za redom nema struje, a meštani, kako je Beti rekao predsednik sela Saša Andrić se ne mogu nadati da će Kosovska električna korporacija uskoro popraviti kvar, jer je na jučerašnjem sastanku akcenat stavljen na dug koji datira od 1999. godine.

"Ovih dana obraćali smo se svima, OEBS-u, Kforu, Euleksu i od sivh smo dobili odgovr da nisu nadležni za naš problem", kazao je Andrić i podsetio da meštanima sela zbog višednevnog nestanka struje preti humantarna katastrofa.

Mestani Prilužja, kako navode predstavnici sela, zameraju zvaničnicima u Beogradu da nisu dovoljno angažovani u rešavanju problema.

Predsednik opštine Vučitrn Zoran Rakić rekao je da su direktori škola u Prilužju i Doma zdravlja zbog isklučenja struje počeli da razmišljaju da u ponedeljak u školi održe protest i da te ustanove zatvore, jer nemaju osnovne uslove za rad.

Andrić je podsetio da je pre 1999. godine u Elektrokosovu radilo oko 1.000 meštana Prilužja i oko 500 meštana Graca, koje takođe već šesti dan nema struju.

Prilužje pre nekoliko godina iz istih razloga nije imalo struju oko sto dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: