Četvrtak, 19.02.2009.

16:41

Otvorena sudnica u Okružnom zatvoru

U Okružnom zatvoru u Beogradu otvorena je posebna sudnica u kojoj će se održavati suđenja povećanog rizika.

Izvor: B92

Default images

Tako će biti predupređena mogućnost bekstva optuženih dok ih iz zatvora prevoze do zgrade Specijalnog suda. Ministarka pravde Snežana Malović rekla je da Okružni zatvor predstavlja najpogodnije mesto za novu sudnicu, jer je tamo najviše okrivljenih. U novoj sudnici u najskorije vreme sedeće okrivljeni za najteža krivična dela.

Prostorija u kojoj će oni sedeti odvojena je od dela u kome će suđenja pratiti porodice oštećenih i posetioci.

Nova sudnica podeljena je u tri prostorije, sa posebnom zatamnjenom sobom za zaštićene svedoke. Pored 40 mesta za posetioce, u sudnici može da sedi i do 20 advokata. Predsednica Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović-Škero rekla je da posle izgradnje nove sudnice postoje svi uslovi za efikasnija i bezbednija suđenja.

“Izgradnjom ove sudnice, mogućnosti za bekstvo iz zatvora optuženih za najteža krivična dela svode se na minimum. Njima će se suditi u istoj zgradi u kojoj se nalaze u pritvoru i u kojoj će biti do okončanja sudskog postupka. Mogućnost odlaganja javnih sednica takođe će se svesti na minimum, planirano vreme moći će da se poštuje”, rekla je ona.

Otvaranje sudnice u zatvoru je, prema mišljenju republičkog javnog tužioca Slobodana Radovanovića, još jedan dokaz da je država spremna da sprovede temeljne reforme u pravosuđu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: