Protiv imenovanja načelnika

Centar za evroatlantske studije i Roditelji u crnom protive se imenovanju generala Mladena Ćirkovića na mesto zamenika načelnika Generalštaba.

Izvor: B92

Utorak, 17.02.2009.

13:53

Default images

Oni upozoravaju javnost i predsednika Srbije, koji je Ćirkovića naimenovao na novi položaj, da je novi načelnik Generalštaba bio komadnant Prištinskog korpusa u periodu kada su, pod još nerazjašnjenim okolnostima, u kasarni Sinkovac, u Leskovcu, nastradali vojnici Dragan Kostić i Srđan Ivanović, a u Kopnenoj zoni bezbednosti Radoman Žarković.

Centar za evroatlantske studije i Roditelji u crnom podsećaju da je Ćirković 1999. stavljen na "crnu listu“ za zabranu ulaska u zemlje EU, a u avgustu 2000. se našao i na obnovljenoj listi EU.

Te organizacije pozivaju generala Ćirkovića da se o tim slučajevima sada i javno odredi, imajuću u vidu da je na tako visokoj funkciji kao što je zamenik načelnika Generalštaba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: