Zemljotres pogodio oblast Sulavezi

Vlasti Indonezije saopštile su da je u snažnom zemljotresu koji je prošle noći pogodio pokrajinu Severni Sulavezi povređeno 49 osoba.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2009.

07:30

Default images

U potresu je oštećeno na stotine kuća, uključujući škole, crkve i medicinske centre. Američki Centar za geološka istraživanja saopštio je da je potres jačine 7,5 stepeni po Rihteru pogodio indonežanska Talaudska ostrva, oko 330 kilometara jugoistočno od ostrva Mindanao, na Filipinima.

Pacifički centar za upozorenje na cunami izdao je saopštenje da nema opasnosti od nesreće širokih razmera, ali i da potresi te jačine mogu da pokrenu lokalne cunamije, koji bi mogli da budu razorni duž obala do 100 kilometara udaljenih od epicentra zemljotresa, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: