Nameštali konkurse u okviru NIP-a

Policija je uhapsila osam osoba osumnjičenih da su zloupotrebom službenog položaja oštetili državni budžet za 25 miliona dinara koje su međusobno podelili.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 10.02.2009.

18:56

Default images

Pripadnici službe za borbu protiv organizovanog kriminala su u Beogradu, Valjevu i selu Vrhpolju kod Ljubovije uhapsili osam osoba osumnjičenih da su 2006. i 2007. izvršili krivično delo zločinačko udruživanje, kao i dela primanje i davanje mita, protivzakonito posredovanje i zloupotrebu službenog položaja.

Uhapšeni su Dragan Kokunešoski i Ljubomir Jovanović, samostalni savetnik i načelnik odeljenja za razvoj turizma u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, kao i Radivoje Pirgić i Miloš Simić, bivši pomoćnici ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i usluga.

Pored njih, uhapšeni su i direktori preduzeća Europen i BG 23 iz Beograda Branivoje Lazović i Nebojša Antunović, Nikola Knežević, direktor zermljoradničke zadruge iz Vrhpolja i Savo Cvjetojević iz Ljubovije.

Osumnjičeni, koji su radili u ministarstvima, bili su članovi komisije za dodelu sredstava iz Nacionalnog investicionog plana.

Oni su, suprotno pravilma konkursa, ta sredstva dodelili preduzećima Europen, BG 23 i zadruzi iz Vrhpolja.

U Ministarstvu ekonomije za B92 potvrđeno je da su do hapšenja Kokunešoski i Jovanović radili kao samostalni savetnik odnosno načelnik odeljenja za turizam, ali da su preuzeti od ministarstva trgovine i turizma koje je u periodu kada je izvršeno krivično delo vodio Bojan Dimitrijević.

Kako je rečeno, Ministarstvo ekonomije je bilo upoznato sa akcijom MUP-a i sarađivalo je sa policijom u istrazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: