Nasukao se brod kod Apatina

Na Dunavu kod Apatina nasukao se brod iz Novog Sada koji prevozi gorivo evrodizel.

Izvor: B92

Petak, 31.10.2008.

12:37

Default images

Brod se nasukao zbog niskog vodostaja Dunava, a u saopštenju hrvatskog Državnog centra za obaveštavanje kaže se da će zbog opasnosti od isticanja goriva danas iz broda biti istočeno gorivo.

Izvlačenje goriva s broda, koji se nasukao u četvrtak, biće osigurano plutajućim branama kako bi se sprečilo da eventualno isticanje dizela zagadi reku, a pretakanje će se vršiti u saradnji s Lučkom kapetanijom sa srpske strane Dunava.

Državni centar potvrdio je da do sada nije zabeleženo nikakvo zagađenje Dunava jer prilikom havarije nije došlo do isticanja goriva iz broda.

O nasukavanju broda koji prevozi evrodizel odmah su obaveštene sve nadležne službe, posebno vodoprivredni inspektor, inspektorat za zaštitu okoline, Agencija za plovne puteve u Vukovaru, glavni vodoprivredni inspektor i državno preduzeće "Hrvatske vode", a na teren su odmah izašli i predstavnici Lučke kapetanije Vukovar.

Agencija Hina navodi da se brod, zapravo, nije nasukao, već naslonio na peščani sprud.

Na teren su u četvrtak odmah izašli i predstavnici Parka prirode Kopački rit, koji su snimili stanje i prate situaciju, izjavila je direktorka Parka prirode Biserka Vištica. Ona je potvrdila da za sada nema opasnosti za okolinu.

Šef Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave osječko-baranjske Branko Horvatin izjavio je da će, nakon pretakanja goriva, nasukani brod izvući drugi brod iz Srbije, kao i da se sve radi u koordinaciji sa srpskom stranom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: