Bubalo zloupotrebio funkciju

Bivši ministar Predrag Bubalo koristio službeni stan iako njegova porodica poseduje najmanje jedan stan u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 19.08.2008.

18:43

Default images

Predrag Bubalo, jedan od ministara u Vladi Vojislava Koštunice, još nije vratio službeni stan koji mu je Vlada dala na korišćenje iako je prema zakonu to trebalo već da uradi. Televiziji B92 javljali su se građani koji tvrde da Bubalo živi baš u njihovoj zgradi i da su ga redovno viđali. Predrag Bubalo iz Demokratske stranke Srbije bio je ministar u Vladi Srbije već dva puta.

Ministrima koji nemaju gde da stanuju u Beogradu Vlada je omogućila da žive u službenim stanovima. Tu mogućnost koristio je i Bubalo.

Za list Blic izjavio je da koristi mali službeni stan u staroj zgradi i da se u njemu "gura sa drugim članovima svoje porodice već tri i po godine".

Međutim, kako B92 saznaje, Bubalo živi u renoviranom službenom stanu od 158 kvadrata u Jevremovoj ulici broj 2 u Beogradu. To su za B92 potvrdilli i stanari zgrade u Jevremovoj ulici koji nisu želeli da ih snima kamera.

Interesantno je da je pre ulaska u renovirani službeni stan Bubalo živeo takođe u službenom stanu u Budimskoj 10. Ispred zgrade postoji obezbeđenje zbog čega nije bilo moguće snimati komšije. Neki od njih potvrdili su nam da su ga svakodnevno viđali, a sada samo ponekad.

"Jesam, viđao sam ga pre mesec dana, bio je ovde na pijaci", rekao je jedan od njih.

B92 želeo je da lično kod ministra proveri koji zapravo službeni stan on koristi, kao i da li je zloupotrebio funkciju jer njegova porodica poseduje stan u Beogradu.

On je, međutim, odbio da bilo šta komentariše. Ipak, za Blic je priznao da još uvek koristi službeni stan iako nije jasno na koji je mislio - u Budimskoj ili Gospodar Jevremovoj 2.

"Valjda je ljudski da se prvo snađem, pa da se iselim. Bio sam mesec dana na odmoru i nisam stigao da završim novi stan koji je u sirovom stanju. Bar sanitarno da ga sredim. Pitate me kao da ja hoću nešto da ukradem, a stvarno nemam nameru da ga zadržim. Biće vraćeno nije sporno, sve po zakonu", rekao je Bubalo za "Blic".

I pored toga što koristi službene stanove, kako saznaje B92, porodica Bubalo ima i stan u vlaništvu. Kako navode gledaoci koji su se javili B92, Bubalo ima i četvorosoban stan u novogradnji kod hale Arena, koji se vodi na njegovu suprugu i u kome se, kako su rekli stanari te zgrade, povremeno pojavljuje.

Gledaoci B92 iz ulice Vuka Karadžića broj 2, međutim, tvrde da je Bubalo njihov komšija. Stan je na četvrtom spratu, ujedno i poslednjem u zgradi, a vodi se na ime Radmile Bubalo, kako se zove supruga bivšeg ministra.

Kako su javili gledaoci, u toj zgradi bivši ministar planira da nadogradi 5 sprat, za šta je tražio saglasnost stanara.

Bubalov partijski kolega Andreja Mladenović kaže da je samo tehnička stvar kada će bivši ministar vratiti službeni stan, ali takođe kaže da Bubalo nema svoj stan u Beogradu.

U generalnom sekretarijatu Vlade navode da službeni stan služi za privremeni smeštaj lica dok vrši službenu dužnost, s tim što korišćenje službenog stana prestaje danom prestanka vršenja službene dužnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: