Hram S. Save pod novom svetlošću

Hram Svetog Save na Vračaru večeras će dobiti novu dekorativnu rasvetu, za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 50 miliona dinara, saopštila je gradska uprava.

Izvor: B92

Subota, 21.06.2008.

10:20

Default images

Ugrađeno je oko 1.000 reflektora i svetiljki različitog tipa i namene, koji osvetljavaju celokupan objekat od krsta do podnožja, a osvetljenjem su obuhvaćeni i radovi na instalacijama, ugradnja opreme na fasadi, unutrašnjosti objekta, kao i na okolnom terenu i ulicama.

Novo osvetljenje naglašava arhitektonsku formu objekta, a radove je izveo konzorcijum firmi, dok je ugovorena vrednost radova iznosila je 85.000.000 dinara.

Hram Svetog Save nalazi se na Svetosavskom trgu, izgrađen je u srpsko-vizantijskom stilu, sa četiri zvonika visoka 44 m, a ukrašen je sa osamnaest pozlaćenih krstova u tri veličine.

Gradnja eksterijera završena je 2004. godine, dok radovi u samoj unutrašnjosti hrama još traju.

Puštanju u rad dekorativnog osvetljenja hrama Svetog Save u 21.30 časova prisustvovaće vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić i drugi predstavnici gradske uprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: