Povećan broj smrti na radu

Porastao je broj smrtnih povreda na radu u Srbiji, izjavila je direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Vera Božić-Trefalt.

Izvor: B92

Nedelja, 23.03.2008.

13:31

Default images

Prema podacima Republičke inspekcije rada, u Srbiji se zaključno sa 20. martom 2008. godine dogodilo 10 smrtnih povreda na radu, dok su za prva tri meseca prošle godine zabeležene četiri smrtne povrede.

Vera Božić-Trefalt rekla je agenciji Beta da je trend porasta smrtnih povreda na radu izuzetno zabrinjavajući i da zbog toga poslodavci, ali i radnici moraju da povedu računa o primeni svih propisa iz oblasti bezbednosti I zdravlja na radu.

"Ove godine veću pažnju treba posvetiti bezbednosti na radu u industriji pošto je taj segment ostao pomalo zapostavljen u odnosu na gradilišta", kazala je ona.

Božić-Trefalt je najavila da će Uprava za bezbednost i zdravlje na radu uskoro pokrenuti kampanju u kojoj će lecima i propagandnim materijalom informisati radnike i poslodavce o svim merama bezbednosti na radnom mestu, dok će inspekcija rada pojačati svoj nadzor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: