Gimnazije najavljuju štrajk

Forum beogradskih gimnazija "učiniće sve da poništi sramno rešenje o otkazu profesoru Četvrte beogradske gimnazije Veljku Čobanskom".

Izvor: B92

Subota, 16.02.2008.

14:03

Default images

Profesor biologije Veljko Čobanski dobio je otkaz početkom februara, gotovo godinu dana pošto je roditeljima rekao da nekoliko učenika njegovog odeljenja konzumira drogu, navedeno je u saopštenju Foruma. Forum je najavio da će organizovati štrajk u školama članicama, poslaće dopise Ministarstvu prosvete i Gradskom sekretarijatu za obrazovanje i preduzeti druge vidove protesta.

Čitav slučaj dospeo je i u sud, a u rešenju o otkazu pored ostalog navedeno je da je Čobanski posle 28 godina besprekornog rada, dobio otkaz zato što je "dao intervju, odbio da se izvini roditeljima i izneo neproverene navode."

Disciplinski postupak koji je sprovela direktorka gimnazije Gordana Mihajlović bio je prepun nezakonitosti, a nisu pomogli ni apeli kolega, učenika i roditelja i više od 800 profesora učlanjenih u forum, stoji u saopštenju, kao i da je zdravstveno stanje Čobanskog ozbiljno pogoršano.

U Forumu su uvereni da je Čobanski imao dobre namere kada je ukazao na problem sa drogom, da je radio najiskrenije želeći da pomogne deci i roditeljima, ali se umesto očekivane saradnje i pomoći, suočio sa represijom.

Za ono što je uradio, kolega zaslužuje samo nagradu a nikako kaznu, navedeno je u saopštenju i zaključeno da je "čitav slučaj sramota za obrazovanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: