Kostreš: Obeštetiti Vojvodinu

Bojan Kostreš izjavio da Vojvodina neće odustati od naplate obeštećenja za koncesiju na izgradnju autoputa Horgoš-Požega.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.12.2007.

07:14

Default images

Predsednik Skupštine Vojvodine je na jučerašnjem novogodišnjem prijemu za novinare u Novom Sadu rekao da je sada potpuno jasno da će Vojvodina tom koncesijom biti oštećena i da zbog toga pokrajinske vlasti traže obeštećenje.

Prema njegovim rečima, Vojvodina treba da bude obeštećena tako što će biti izgrađena Banatska magistrala i obilazni put oko Fruške gore.

Kostreš je kazao da od Vlade Srbije očekuje ili da donese uredbu ili da predloži zakon kojim bi obeštećenje bilo precizno regulisano.

On je još rekao da kao jedan od najvećih neuspeha u 2007. godini smatra činjenicu da Vojvodini, koja budžet Srbije puni sa između 35 i 55 odsto sredstava, na kraju ne pripadne ni sedam odsto sredstava, koliko joj minimalno garantuje i Ustav Srbije.

Kostreš je najavio da će se pokrajinske vlasti u 2008. godini baviti i nezakonitim privatizacijama u Vojvodini i zaštitom interesa zaposlenih.

On je naveo da će u 2008. godini jedan od glavnih ciljeva pokrajinskih vlasti biti vraćanje imovine Vojvodini.

Kao najveće uspehe u 2007. godini, Kostreš je naveo živu međunarodnu aktivnost vojvođanskih vlasti, zahvaljujući čemu je Vojvodina u Evropi predstavljena kao uzor stabilnih i dobrih međunacionalnih odnosa i kao most Srbije prema Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: