Za šta je plaćena lobistička firma

Vašington post piše o firmi koju je Vlada Srbije angažovala da lobira u korist Srbije u SAD.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.10.2006.

16:35

Default images

Ugovor je sklopljen sa Vladom Republike Srbije i vredi 60.000 američkih dolara mesečno, i to u periodu od 28. jula 2006. do 31. januara 2009. Ako sve prođe kako treba, taj posao bi mogao agenciji da donese zaradu od oko 1,8 miliona dolara, piše list.

Rad firme Barbur Grifit za Srbiju, koja želi da postane članica Evropske unije, poklapa se sa napetim pregovorima o statusu Kosova, kao i sa očiglednim nedostatkom rešenosti Srbije da pronađe haškog optuženika Ratka Mladića.

Za 60.000 dolara godišnje, firma Barbur Grifit će "pružiti strateško savetovanje i taktično planiranje srpske spoljne politike prema američkoj administraciji". Ovo stoji u ugovoru koji je firma predala američkom Ministarstvu pravde, a koji je potpisao Milan Parivodić, srpski ministar za međunarodne ekonomske odnose, kako je u prvi mah izvestio O'Dejerov "PR Dejli" .

Registracija za lobiranje kod Kongresa odgovara na osnovno pitanje - kojom će se vrstom lobiranja ta firma baviti kada je reč o Srbiji: "Firma će pružati usluge vođenja i savetovanja, stavljajući akcenat na probleme koji usporavaju bilateralne odnose između Sjedinjenih Država i Srbije."

Opširnije u Pregledu štampe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: