U Klini povređene četiri osobe

Četiri osobe povređene u Klini kad je u stan M. Pavlovića ubačena eksplozivna naprava. Šuk gnevan, policija ponovo prevrće kamenje

Izvor: B92, Beta

Sreda, 20.09.2006.

09:19

Default images

Zdravstveno stanje četvoro povređenih u sinoćnoj eksploziji u Klini je stabilno i, prema rečima lekara, svi su van životne opasnosti. Porodice Pavlović i Vesić su jedine sve srpske familije koje žive u tom delu Kline i vratile su se nakon godinu dana boravka u selu Biča.

Tokom dana Kosovska policijska služba dežurala je ispred stana Pavlovića, a stanari zgrade su evakuisani. Niko od komšija koji žive u blizini nije želeo da govori za medije niti da kaže šta je čuo.

Iako je samo desetak minuta pre eksplozije policijska patrola prošla pored kuće Milorada Pavlovića, portparol UNMIK-policije Tomas Li tvrdi da policija nema saznanja kako je došlo do eksplozije.

"Nije mi poznato i da znam verovatno ne bih mogao da vam kažem, jer to će verovatno biti potrebno istražiteljima za ispitivanje mogućih osumnjičenih lica. Ja ne znam da li se ona dogodila unutar ili izvan, znam samo da su ljudi povređeni", kaže on.

Napad u Klini osudio je zamenik šefa UNMIK-a Stiven Šuk, koji je saopštio da nasilje ne može biti sredstvo za postizanje ciljeva, kao i da to nije u interesu Kosova. Šuk je ocenio da poseta premijera Kosova Agima Čekua povređenim Srbima ohrabruje. Premijer Kosova Agim Čeku i komesar UNMIK-policije Stiven Kutiš otišli su na lice mesta, a Čeku je zatim posetio povređene u pećkoj bolnici.

"Zahtevam u ime Vlade Srbije da Marti Ahtisari odmah preduzme sve neophodne mere da se obuzdaju albanski separatisti u terorističkom divljanju koje neprekidno sprovode nad Srbima", izjavio je premijer Srbije Vojislav Koštunica povodom eksplozije u Klini. On je rekao i da je "apsolutno neprihvatljivo da se Srbi ubijaju i da albanski separatisti javno prete nasiljem i ucenjuju međunarodnu zajednicu."

Zamenik šefa UNMIK-a Stiven Šuk najoštrije je osudio bombaški napad: "Nasilje ne može biti sredstvo za postizanje ciljeva i to nije u interesu Kosova".

Tri osobe privedene i puštene

Portparol Kosovske policijske službe Sabrije Kamberi je elektronskim medijima u Pristini rekla da su u okviru opsežne istrage koja se vodi povodom bombaskog napada u Klini, danas u stanicu policije u tom gradu privedene tri osobe, za koje se sumnjalo da imaju veze sa napadom na Pavloviće.

Stiven Šuk gnevan zbog napada

Portparol UNMIK-a Džef Bili izjavio je da je zamenik šefa UNMIK-a Stiven Šuk osudio i izrazio gnev povodom napada na četvoročlanu srpsku porodicu u Klini.

U saopštenju koje je Šuk napisao, a koje je pročitano na konferenciji za novinare u Prištini, navedeno je da on "osuđuje taj akt nasilja nad nedužnim ljudima".

UN policija ponovo prevrće kamenje

Portparol UN policije Tomas Li je ponovio više puta izrečenu frazu da će "policija prevrnuti svaki kamen da pronađe počinioce".

On nije želeo da komentariše ni pitanje da li je sinoćnji napad u Klini povezan sa izjavom predsednika Skupštine Kosova Kolj Beriše, koji je rođen u tom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: