Sreda, 23.08.2006.

07:46

Od juna 170 mrtvih u saobraćaju

Samo u jučerašnjem danu u dve saobraćajne nesreće poginulo je sedam ljudi. Porast broja nesreća pokreće pitanje bezbednosti.

Izvor: B92

Default images

Ozbiljne saobraćajne nesreće u Srbiji su u poslednje vreme gotovo svakodnevne. Prema zvaničnim podacima MUP-a, ovog leta je znatno povećan broj saobraćajnih nesreća sa smrtnim posledicama, a samo u junu i julu i delu avgusta u Srbiji je poginulo 170 osoba, a 3.600 ih je povređeno.

Zamenik načelnika Uprave Saobraćajne policije, pukovnik Blagoje Milinić, kaže da je za većinu saobraćajnih nesreća kriv tzv. ljudski faktor. "Najčešći uzroci nesreća bili su prekomerna i neprilagođena brzina, s čestim izletanjem vozila van kolovoza ili prelaženjem na suprotnu traku puta, nepropisno preticanje, vožnja u pijanom stanju i neustupanje prvenstva prolaza", kaže on.

Milinić dodaje da se problem ne može rešiti samo kaznama. "Policija će u okviru svojih nadležnosti pojačati i pojačala je mere u delu kontrole brzine kretanja vozila, alkoholisanosti vozača, poštovanja pravila o preticanju i tehničkoj ispravnosti vozila, posebno svetlosno-signalnih uređaja. Svi učesnici u saobraćaju moraju menjati svoj odnos prema pravilima i obavezama u saobraćaju, moramo znati da je saobraćaj koristan, ali veoma opasan ako ne poštujemo njegova pravila i obaveze", navodi Milinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: