Milica, koja živi na minus 12

B92 pronašao je desetomesečnu Milicu, koja sa roditeljima živi u napuštenoj kući bez grejanja i osnovnih uslova za život.

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2006.

19:22

Default images

Bolesnu Milicu greje samo jedna šipka na pokvarenoj grejalici. Spas od zime pronašla je sa majkom Julijom i ocem Bogdanom u improvizovanom stanu. "Ja bih volela da imam bolje ali daj mi stan", majka Julija Knežević. Otac Bogdan Kostić kaže da je svestan da nije uredu što njegova ćerka ovako živi.

Napuštena kuća u centru Beograda je godinama mesto gde se okupljaju i žive beskućnici. Policija često obilazi ovo mesto, i upravo je MUP obavestio centar za socijalni rad o uslovima u kojima Milica živi. Tek na poziv B92, radnice Centra za socijalni rad posetile su Milicu, koju je upoznala i gradska sekretarka za socijalnu i dečju zaštitu Zorica Pavlović.  

Posle kraćeg razgovora sa roditeljima, Milica je sa roditeljima odvedena kod lekara. Međutim, socijalne radnice nisu želele da nam kažu da li će Milica i ovu noć dočekati u napuštenoj kući bez grejanja na beogradskoj zimi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: