Kad lift pada

U novobeogradskom soliteru u Gandijevoj 73 došlo do stopoštanja lifta sa visine semog sprata.

Izvor: B92

Sreda, 01.11.2006.

23:40

Default images

Doktorka Mirjana Popović i tehničar Vladimir Raković, članovi ekipe Hitne pomoći koja je krenula u intervenciju, umalo su nastradali kada je lift u kojem su se nalazili iznenada sa sedmog sprata velikom brzinom počeo da propada do podruma. U liftu su se nalazile još dve osobe, ali na sreću niko nije poginuo jer je lift od metala.

"Bili smo doktorka, ja i još dva gospodina i odjednom je lift počeo da klizi prema dole, a otprilike sa 5. sprata se otkačio totalno i probili smo prizemlje i upali u podrum. Odjednom mrak, jauk doktorke, zbunili smo se, ležali smo jedni preko drugih", kaže Vladimir Raković.

Mirjana Popović kaže da su sa lampom od mobilnog telefona osvetlili prostor: "Lupali smo prvo o vrata, ubrzo su došli ljudi. Nastupa jedan naknadni, šta je moglo da bude."

Popovićeva je zadobila je prelom dvanaestog pršljena kičme i nije u životnoj opasnosti, ali će zbog mogućih komplikacija ostati na ortopediji Urgentnog centra, dok je Raković pušten na kućno lečenje sa prelomom noge.

Tokom dana stambena inspekcija i policija utvrđivale su uzrok pada lifta, prvobitno se mislilo da je otkačena sajla. Međutim, pravi razlog biće tek naknadno utvrđen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: