Insajder: Četrnaestogodišnja tajna

Insajder B92 razotkriva državnu tajnu brižno čuvanu poslednjih 14 godina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.12.2005.

09:00

Default images

U selu Višnjićevu u opštini Šid u prisustvu svedoka 1991. je ubijen Krešimir Herceg, samo zato što je bio Hrvat. Ubica, dobrovoljac JNA, uhapšen je i pušten posle samo dva dana. Milan Herceg, sin ubijenog Krešimira, kaže da je mnogo ljudi videlo ubistvo njegovog oca. "Svi su videli kako ga je maltretirao, kako ga je tukao. Pola sela je to videlo. Vukli su ga, drljali", kaže Milan Herceg.

Hercegovi sinovi morali su da se odreknu ubijenog oca kako ne bi i sami stradali. Ćutali su 14 godina. Policajci koji su uhapsili i pustili ubicu i danas rade u policijskoj stanici u Šidu. Sinovi Krešimira Hercega i ubica žive u istom mestu.

Za sve to znaju i državni organi, koji su pre mesec dana još jednom obavešteni o slučaju. Nikakvih zvaničnih reakcija nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: