Del Ponte: Koštunica obećao

Glavna tužiteljka Haškog tribunala kaže da nema nikakvih posebnih problema u saradnji sa vlastima u Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.09.2005.

19:55

Default images

Del Ponteova, koja 29. septembra dolazi u Beograd, kaže da se nada da će Koštunica ispuniti dato obećanje da Ratka Mladića izruči sudu u Hagu. "Naravno, prvi put nije bilo dobrog pristupa. Ali, u međuvremenu, dogodila se velika promena, i premijer Koštunica, posebno tokom poslednjeg susreta dao je garancije da će begunci biti u Hagu, i obećao je punu saradnju"

"Ako to do sada i nije postignuto, ja se nadam da oni rade na tome i da će moći da ispune svoje obećanje", kazala je Del Ponte.

Na pitanje B92 da li bi se moglo govoriti o dijalogu sa vlastima Srbije, Karla del Ponte je odgovorila potvrdno: "Sada jeste dijalog. Od početka ove godine jeste. To je bila velika promena u stavu Vlade Srbije i moram da kažem da nemam nikakvih posebnih problema. Mi smo stalno u kontaktu, ti kontakti su redovni I ocekujemo konkretne rezultate veoma veoma uskoro. Nadam se".

Intervju sa Karlom del Ponte biće emitovan u utorak, 20. septembra, u 11 časova na TV B92 u okviru emisije Proces TV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: