Latinović: Streljao sam na Ovčari

Svedok-saradnik Boža Latinović priznao je danas da je streljao zarobljenike na poljoprivrednom dobru Ovčara.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.09.2005.

13:46

Default images

Na izdvojenom suđenju Saši Radaku, optuženom za ubistvo hrvatskih zarobljenika 1991. kod Vukovara, Latinović je priznao da je streljao zarobljenike na poljoprivrednom dobru Ovčara. On je izjavio da su zarobljenici iz hangara odvođeni na traktorskoj prikolici, u grupama od po 30, i streljani u grupama od pet do šest, kod iskopane jame.

Latinović je naveo da je streljanja naredio Stanko Vujanović, jedan od optuženih, a da su ona izvršena 20. novembra 1991.

Izdvojeno suđenje Radaku počelo je 7. jula, a on se izjasnio da nije kriv, po optužnici koja ga tereti da je kao dobrovoljac Jugoslovenske narodne armije iz streljačkog stroja lišio života poslednju grupu od desetak zarobljenika ispred hangara na Ovčari. Suđenje je izdvojeno je iz zajedničkog procesa protiv grupe od 16 pripadnika Teritorijalne odbrane Vukovara pošto se Radak 16. maja ove godine predao policiji u Budvi kada je saznao da je protiv njega tih dana podignuta optužnica.

Zajednička optužnica tereti komandanta TO Miroljuba Vujovića i njegovog zamenika Stanka Vujanovića za organizovanje i naređivanje ubistva i mučenja 200 pripadnika hrvatskih zarobljenika, koje su, prema optužnici, streljali Jovica Perić, Ivan Atanasijević, Milan Vojnović i Predrag Madžarac. Dodatnom optužnicom od 24. maja prošle godine, za streljanje zarobljenika terete se i Milan Lančužanin, Marko Ljuboja, Predrag Milojević, Vujo Zlatar, Goran Mugoša, Đorđe Šošić, Miroslav Đanković, Slobodan Katić, Nada Kalaba, Milan Bulić i Predrag Dragović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: